Το ΟΠΑ συμμετέχει στη συν-διοργάνωση του 23ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους (28/6-1/7/17)

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία (International Centre for Research on the Environment and the Economy - ICRE8), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας ΑΘΗΝΑ διοργανώνουν το 23ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους (European Association of Environmental and Resource Economists), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου 2017.

To ICRE8 (www.icre8.eu) είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο αφιερωμένο στη διεπιστημονική έρευνα για το Περιβάλλον, την Ενέργεια, την Οικονομία και τις Οικολογικές Καινοτομίες. Πρωταρχικός στόχος του ICRE8 είναι να ενισχύσει την κατανόηση και εφαρμογή της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ως τη μοναδική μη αυτοκαταστροφική πορεία της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης. Οι τέσσερις συν-διοργανωτές οργανισμοί έχουν μια ισχυρή δέσμευση για έρευνα σχετική με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια, την αειφορία και την καινοτομία.

Το συνέδριο EAERE 2017 θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (http://www.maicc.gr/en/), που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (με τα πόδια) από το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο μιας από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Η Αθήνα είναι μέλος των C40 Cities (www.c40.org/cities) που εργάζονται για την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων για το κλίμα και την ενίσχυση της στοχευμένης ανταλλαγής γνώσεων. Η Αθήνα συμμετέχει επίσης στο Resilient Cities Network (www.100resilientcities.org) σε μια περίοδο που καλείται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο περιβάλλον οικονομικών πολιτικών. Η Αθήνα εργάζεται για την αύξηση της απασχόλησης, τη διαχείριση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή, και την εκτέλεση ενός φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. Επιπλέον, το ICRE8 και το Εργαστήριο για την Πολιτική Οικονομία της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Experimental Laboratory in Social Sciences), που λειτουργεί στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι συνδιοργανωτές του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών και υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του ετήσιου Μεσογειακού συνεδρίου του UN SDSN την άνοιξη του 2017.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: www.eaere-conferences.org/2017

 

ID: 
26

Τελευταία ενημέρωση: 19-12-2016