Το ΟΠΑ Ερευνά 2014: δύο χιλιάδες (2000) μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις επιστημονικής έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών

id: 
2078

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου

"Το ΟΠΑ Ερευνά 2014: δύο χιλιάδες (2000) μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις επιστημονικής έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών"

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα "Το ΟΠΑ Ερευνά" στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει σαν σκοπό τόσο τη γνωριμία με την Έρευνα στο ΟΠΑ όσο και την καλλιέργεια στους νέους της αγάπης για τα Οικονομικά, τη Διοίκηση, την Πληροφορική και τη Στατιστική, τα γνωστικά αντικείμενα δηλαδή τα οποία θεραπεύει το Πανεπιστήμιο.

Φέτος, εκτός από τις εκδηλώσεις που έγιναν για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ, δόθηκε επιπλέον η ευκαιρία σε περίπου δύο χιλιάδες (2.000) μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 35 σχολεία από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις επιστημονικής έρευνας και να συζητήσουν με τους ερευνητές για τα θέματα αυτά. Οι μαθητές αυτοί είχαν την δυνατότητα είτε να επισκεφθούν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είτε να υποδεχθούν ερευνητές στα σχολεία τους είτε να συνδεθούν μαζί τους διαδικτυακά.

Μερικά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν - μετά από επιλογή των ίδιων των μαθητών - ήταν: "Ευαισθητοποίηση χρηστών smart phones σε θέματα ασφάλειας", "Η ανατομία της φτώχειας στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2013", "Συστήματα Πειστικότητας και Αλλαγής Συμπεριφοράς", "Στρες, Ταχύτητα και Σφάλμα: Το Μυστηριώδες Τρίγωνο στην Επίτευξη της Επιδεξιότητας" και πολλά άλλα.

"Για εμάς η έρευνα και η επιστήμη αποτελούν μοχλούς καλλιέργειας της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στους νέους μας. Μόνο μέσα από νέες προσεγγίσεις θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να έρθουμε πιο κοντά στους αυριανούς φοιτητές και επιστήμονές μας και να συνεισφέρουμε και εμείς με αυτόν τον τρόπο στην μάθησή τους" δήλωσε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ, Καθ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

"Το ΟΠΑ Ερευνά" πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα: http://irakleitos.aueb.gr/.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018