Το ΟΠΑ «παίζει μπάλα» με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων

Αθήνα, 2 Μαΐου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Το ΟΠΑ «παίζει μπάλα» με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων

 

Με μεγάλο ενθουσιασμό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» πραγματοποίησε τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα 5*5 ανάμεσα στην ομάδα του ΟΠΑ –αποτελούμενη από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό -και  την ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 25 Απριλίου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, και τον παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

 

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μία κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια http://www.shedia.gr/kick-out-poverty/>», που υποστηρίζεται από το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» και αξιοποιεί το ποδόσφαιρο για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές. Χαρακτηριστικά, ο Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Σχεδία» κ. Χρήστος Αλεφάντης δήλωσε: «Ήταν καταπληκτική εκδήλωση! Ευχαριστούμε πολύ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την αγάπη και τη φιλοξενία. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε και άλλα πολλά, απλά, ουσιαστικά πράγματα μαζί.»
 

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας σαν μία από τις ιδρυματικές του αξίες την Κοινωνική Προσφορά, στοχεύει στην άμεση υποστήριξη και ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων, αλλά και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητάς του. Από το 2013 το ΟΠΑ έχει υπογράψει το Οικουμενικό Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη κοινωνικά υπεύθυνων πολιτών και οργανισμών, είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει αναπτύξει εκτενή ερευνητική και διδακτική δράση στο θέμα αυτό και τέλος, πραγματοποιεί πολλαπλές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα για την υποστήριξη παιδιών, σχολείων, ανέργων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 
 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ
ID: 
187

Τελευταία ενημέρωση: 05-05-2017