Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το πρώτο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που έλαβε διάκριση Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM

id: 
1521

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πλέον το πρώτο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που έλαβε διάκριση Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM (European Foundation of Quality Management). Ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Διάκριση, το Πανεπιστήμιο έλαβε Διάκριση και σύμφωνα με το αντίστοιχο ελληνικό μοντέλο "Αιέν Αριστεύειν".

Η διάκριση δόθηκε για τις δράσεις που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τη διασφάλιση ποιότητας και την αναδιοργάνωση των διαδικασιών και υπηρεσιών του. Η πολύμηνη υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιήθηκε με τη καθοδήγηση των Πρυτανικών Αρχών του και τη συνεργασία καθηγητών, προσωπικού και φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Η διάκριση αυτή για το Πανεπιστήμιο αποτελεί το πρώτο βήμα για μια ακόμη πιο εκτεταμένη επιδίωξη Αριστείας μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βελτιώσεων, που θα καλύπτει το σύνολο των διοικητικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Για την επίτευξη των δυο διακρίσεων πραγματοποιήθηκαν τρεις επιμέρους δράσεις βελτίωσης στο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει ο οργανισμός του EFQM και το ελληνικό μοντέλο "Αιέν Αριστεύειν". Οι δράσεις συνδέονται με τη συνολικότερη στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και είχαν όλες ως γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των ωφελειών προς τους φοιτητές.

Η αναγνώριση αυτή καταδεικνύει τη στρατηγική επιλογή του Ιδρύματός μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές του και για ουσιαστική βελτίωση στη λειτουργία του ΟΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018