Τιμητική διάκριση "Για τη Συνέπεια Επιδίωξης της Αριστείας" στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων

id: 
2226

Τιμητική Διάκριση Αριστείας στο ΟΠΑ

Τιμητική διάκριση "Για τη Συνέπεια Επιδίωξης της Αριστείας" απονεμήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στην οποία ανακοινώθηκαν τα βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας, "ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2014", και οι Πιστοποιήσεις EFQM Levels of Excellence.

Το ΟΠΑ είναι το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που λαμβάνει αυτή τη διάκριση, για τη συστηματική προσπάθεια των μελών του να προάγουν την αριστεία στην έρευνα και την επιστήμη στην Ελλάδα στα γνωστικά αντικείμενα που το ΟΠΑ υπηρετεί, προσπάθεια η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς και αντανακλάται στις υψηλές θέσεις που συστηματικά καταλαμβάνει το Ίδρυμα σε διεθνείς κατατάξεις. Δυο χρόνια νωρίτερα, το 2012, το ΟΠΑ είχε λάβει, κατά την ίδια εκδήλωση, το πανευρωπαϊκό βραβείο EFQM Levels of Excellence. Είναι το μόνο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει λάβει αυτό το βραβείο.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, δήλωσε ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια όλων όσων εργάζονται ή σπουδάζουν στο Ίδρυμα. "Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με οδηγό τις θεμελιώδεις Ιδρυματικές του αξίες, την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά, στοχεύει διαρκώς ψηλότερα, δείχνοντας έμπρακτα το πώς θα πρέπει να επιδιώκονται και υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις προς όφελος των νέων μας, της παιδείας και της ελληνικής οικονομίας. Είναι μια διαδικασία συνεχής, η οποία απαιτεί να κατανοείς το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι, να ξέρεις τι θέλεις και να είσαι αποφασισμένος να το επιδιώκεις συστηματικά, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά", τόνισε στην ομιλία του. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μνημονεύοντας τη φράση παλιού λαϊκού τραγουδιού, απαιτούνται "λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά".

Η εκδήλωση "ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2014" πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών, πολιτικών, κ.ά.