Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Καθηγητή Jean Tirole (Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012)

id: 
1338

Την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης "Cotsen Hall" η Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Καθηγητή του Toulouse School of Economics, Jean Tirole.

O Καθηγητής Jean Tirole είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Foundation Jean-Jacques Laffont/Toulouse Sciences Economiques, Επιστημονικός Διευθυντής του Institut d'Economie Industrielle (IDEI), Ingénieur général des Ponts et Chaussées, Διευθυντής στο d'Etudes Cumulant, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales και μέλος της Académie des Sciences Morales et Politiques.

Υπήρξε Διευθυντής του Toulouse School of Economics, Μέλος του Conseil d'Analyse Économique του Πρωθυπουργού και Πρόεδρος του Econometric Society και του European Economic Association.

Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ΜΙΤ, όπου υπήρξε αργότερα Καθηγητής και εξακολουθεί να εργάζεται ως Επισκέπτης Καθηγητής.

Έχει λάβει πολλούς επαίνους, μεταξύ των οποίων και το médaille d'or (χρυσό μετάλλιο) του Γαλλικού CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), το 2007, και είναι επίτιμος διδάκτορας του Université Libre de Bruxelles (1989), του London Business School (2007), του University of Montreal (HEC) (2007) και του University of Mannheim (2011).

Από το 1993 είναι, επίσης, επίτιμο μέλος του American Academy of Arts and Sciences και του American Economic Association και σύμφωνα με το IDEAS/RePEc είναι μεταξύ των οικονομολόγων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Βίντεο Τελετής