Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ της Καθηγήτριας Denise Rousseau (Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013)

id: 
1649

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμη Διδάκτορα της Καθηγήτριας Denise Rousseau
Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, Αμφιθέατρο Γενναδίου Βιβλιοθήκης "Cotsen Hall"

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης "Cotsen Hall" η Αναγόρευση σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Καθηγήτριας του Carnegie Mellon University, Denise Rousseau.

Η Καθηγήτρια Denise Rousseau κατέχει την ακαδημαϊκή έδρα H.J. Heinz II στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Δημόσια Πολιτική στο Carnegie Mellon University (H. John Heinz III College και Tepper School of Business). Υπήρξε Πρόεδρος (2004-2005) του σημαντικότερου επιστημονικού συλλόγου στον χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Academy of Management) και μεταξύ 1998-2007 Editor-in-Chief του επιστημονικού περιοδικού Journal of Organizational Behavior, ενός από τα σημαντικότερα περιοδικά στο χώρο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ψυχολογίας.

Το 2009 της απονεμήθηκε το Lifetime Career Achievement Award από τον Κλάδο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς (Organizational Behavior Division) του Academy of Management και το 2011 έλαβε το Distinguished Service Award από το Academy of Management. Έχει κερδίσει δύο φορές το ιδιαίτερα σημαντικό George Terry Award για το καλύτερο βιβλίο στον χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Είναι ιδρύτρια του Evidence-Based Management Collaborative και Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Centre for Evidence-Based Management (CEBMa), το οποίο ιδρύθηκε στο Άμστερνταμ ως ο πρώτος επίσημος οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη του evidence-based management. To CEBMa παρέχει υποστήριξη και πόρους στα στελέχη επιχειρήσεων, συμβούλους, ακαδημαϊκούς δασκάλους, κλπ. σχετικά με το evidence-based management. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι το Oxford Handbook of Evidence-Based Management (2012). Το περιοδικό HR Magazine (UK) την αξιολόγησε πρόσφατα μεταξύ των 10 πιο σημαντικών ερευνητών (International Thinkers) στον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2012.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018