Τα Τμήματα Στατιστικής και ΟΔΕ του ΟΠΑ & το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρημ/κων Μαθηματικών του Παν. Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 9ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά (2-6/7/2012)

id: 
1411

9ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά

Αθήνα, 2-6 Ιουλίου 2012

Τα Τμήματα Στατιστικής και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν το 9ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά, 2-6 Ιουλίου 2012 στην Αθήνα (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κτίριο Κωστή Παλαμά, Ακαδημίας και Σίνα).

Το σχολείο θα περιλαμβάνει προχωρημένα μαθήματα σε σύγχρονες περιοχές των χρηματοοικονομικών μαθηματικών από καταξιωμένους ερευνητές στον χώρο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών περιλαμβάνονται οι:
Θ. Ζαριφοπούλου (University of Texas at Austin and University of Oxford)
Z. Zabczyk (Polish Academy of Sciences, Warsaw)
Θ. Στέγκος (University of Guelph, Canada)
Α. Ξεπαπαδέας (ΔΕΟΣ, ΟΠΑ)
Ι. Πολυράκης (ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ)
Μ. Λουλάκης (ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ)

Το σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, ερευνητές ή σε ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις σε αυτό τον πολύ δυναμικό και γρήγορα εξελισσόμενο ερευνητικό χώρο.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων (40) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή τους με e-mail στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής (masterst@aueb.gr) μέχρι τις 18/06/2012 στέλνοντας ένα αναλυτικό βιογραφικό, καθώς και ένα σημείωμα που θα περιγράφει το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Θερινό Σχολείο. Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Στατιστικής, MBA και Executive MBA του ΟΠΑ και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διοργάνωση

Τμήμα Στατιστικής, ΟΠΑ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Πανεπ. Αιγαίου

Organizing committee

Α. Ν. Γιαννακόπουλος (Καθηγητής, ΟΠΑ)

Γ. Π. Κουρέτας (Καθηγητής, ΟΠΑ)

Σ. Ξανθόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπ.Αιγαίου)

Ν. Φράγκος (Καθηγητής, ΟΠΑ)

Επισυναπτόμενα:

[Αρχείο Pdf]