Σημαντική διάκριση για το ΠΜΣ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΟΠΑ από το Ινστιτούτο CFA<sup>&reg;</sup>

id: 
2683

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ.Sc. in "Finance and Banking for Executives") της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εντάχθηκε πρόσφατα στο CFA Institute University Recognition Program. Μέσω της αναγνώρισης αυτής, ο διεθνής οργανισμός CFA® (Chartered Financial Analyst Institute) πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο ΠΜΣ προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών που είναι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του ινστιτούτου για την απόκτηση του διεθνώς καταξιωμένου επαγγελματικού τίτλου που απονέμει το CFA® Institute.

Ο επαγγελματικός τίτλος που απονέμει το CFA® Institute έχει αναγνωριστεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών και δίνει στους κατόχους του εξαίρεση από τις σχετικές εξετάσεις που γίνονται στη χώρα μας. Στον ιδιωτικό τομέα, η κατοχή του τίτλου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αποτελεί σημαντικό εφόδιο για όλους όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον επενδυτικό, τραπεζικό και γενικότερα στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, εκτός από την ενδελεχή ακαδημαϊκή κατάρτιση στα θέματα που αναλύονται στο πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζονται επίσης και για την απόκτηση μίας επαγγελματικής πιστοποίησης υψηλού κύρους, αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης CFA, κ. Δημήτριος Καρύδας, δήλωσε: «Εκ μέρους του CFA® Society Greece, θα ήθελα να συγχαρώ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το ΠΜΣ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών για αυτή τη σημαντική διάκριση, η οποία αποτελεί αναγνώριση και επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου του προγράμματος σπουδών του. Το CFA® Society Greece θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες τόσο του ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και των φοιτητών του προγράμματος με όποιο τρόπο αυτό είναι εφικτό. Εύχομαι σύντομα να υποδεχτούμε αποφοίτους του μεταπτυχιακού προγράμματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών ως μέλη του CFA® Society Greece.»

Το CFA® Institute απαριθμεί περισσότερα από 135,000 μέλη παγκοσμίως σε 150 χώρες και από το 1962 απονέμει τον επαγγελματικό τίτλο CFA® σε στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στόχος του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών του χώρου και να προάγει το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού, ευσυνειδησίας και ακεραιότητας.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την ένταξη του ΠΜΣ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο CFA University Recognition Program επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:

https://www.cfainstitute.org/community/university/Pages/recognition_program_for_universities.aspx

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018