Πρόοδος εργασιών στο νέο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί των οδών Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών

id: 
2196

Οι εργασίες στο νέο κτήριο που απέκτησε το ΟΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού κτηρίου και συγκεκριμένα επί των οδών Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών, ξεκίνησαν αρχές Σεπτεμβρίου 2014, με την έκδοση της σχετικής άδειας δόμησης και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Το νέο κτήριο περιήλθε στην κυριότητα του ΟΠΑ με την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς (14/10/2013), μέχρι τότε ιδιοκτησίας της ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ.

Ως γνωστόν, το κτήριο είναι συνολικής έκτασης 5000 τμ. και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στο Πανεπιστήμιο τον Ιούλιο - Αύγουστο 2015.

Με σκοπό τον επιτόπιο έλεγχο της προόδου των έργων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 επίσκεψη στο νέο κτήριο του Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή κ. Κ. Γάτσιου, της Διευθύνουσας Συμβούλου κας Χρ. Σπανουδάκη, του Διευθυντή Κατασκευής και Διαχείρισης Δομικών Έργων και Υποδομών της ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ κ. Γ. Ταμπουρέα, και των συνεργατών τους.

Με το πέρας των εργασιών, θα παραδοθεί στο ΟΠΑ ένα πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο κτήριο, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία μελών ΔΕΠ, εργαστήρια και αίθουσες συνεδριάσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Πρύτανης περιηγήθηκε στους πέντε ορόφους του κτηρίου, ενημερώθηκε πλήρως για την πρόοδο εκτέλεσης των έργων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς εκτέλεσης αυτού.

Το νέο κτήριο του ΟΠΑ σε μακέτα


Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθ. κ. Κ. Γάτσιος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Χρ. Σπανουδάκη, ο Δ/ντής Κατασκευής & Διαχείρισης Δομικών Έργων & Υποδομών της ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ κ. Γ. Ταμπουρέας και οι συνεργάτες των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νέο κτήριο του ΟΠΑΆποψη του κτηρίου