Πρόγραμμα υποτροφιών γλώσσας και πολιτισμού Ινδονησίας Darmasiswa

id: 
1920

Πρόγραμμα υποτροφιών γλώσσας και πολιτισμού Ινδονησίας Darmasiswa

Η Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα ανακοινώνει τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών Darmasiswa, σε Έλληνες φοιτητές έως 35 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκμάθηση της Ινδονησιακής Γλώσσας, Τέχνης, Μουσικής και Χειροτεχνίας σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Ινδονησίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Οι υποτροφίες χορηγούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας.

Προγράμματα που προσφέρονται:

1.Το κανονικό Πρόγραμμα (Regular Darmasiswa Program) διάρκειας ενός (1) έτους για τη μελέτη της Ινδονησιακής γλώσσας Bahasa Indonesia, της παραδοσιακής μουσικής, του παραδοσιακού χορού και της Ινδονησιακής χειροτεχνίας.

2.Το ταχύρρυθμο Πρόγραμμα (Short Course Darmasiswa Program) διάρκειας ενός (1) εξαμήνου, για τη μελέτη της Ινδονησιακής γλώσσας Bahasa Indonesia μόνο.

Διάρκεια των Προγραμμάτων αντιστοίχως:

  1. Σεπτέμβριος 2014 - Ιούλιος 2015
  2. Σεπτέμβριος 2014 - Φεβρουάριος 2015

Οι υποτροφίες συνίστανται στη χορήγηση 2.000.000 ρουπίων -Rupiahs- μηνιαίως (περίπου 160€), ποσό που καλύπτει το κόστος ζωής, αγορά βιβλίων, τοπικές μεταφορές, ιατρική περίθαλψη και μικροέξοδα.

Δεν χορηγείται στέγη στους υποτρόφους του Προγράμματος Darmasiswa, ωστόσο το αρμόδιο Γραφείο (Bureau for International Cooperation) μπορεί να προσφέρει βοήθεια στην αναζήτηση κατάλληλου καταλύματος.

Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια, ωστόσο καλύπτονται τα έξοδα από την Jakarta μέχρι το Πανεπιστήμιο που έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα του υποτρόφου.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 24 Ιανουαρίου 2014 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, μέσω της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Απρίλιος 2014. Οι επιτυχόντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα 1-20 Μαΐου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Darmasiswa, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα, Μαραθωνοδρόμων 99, 154 52 Π. Ψυχικό (κυρία Dyah Susilowati, τηλέφωνο 210-6774692 εσωτ. 121-ώρες 10:00-16:00, όλες τις εργάσιμες μέρες), http://indonesia.gr, E-mail:sosbudpen@Kbriathena.gr.

Εναλλακτικά, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://darmasiswa.kemdikbud.go.id/darmasiswa, όπου υπάρχει η αίτηση συμμετοχής και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την κατάρτιση του πλήρους φακέλου υποψηφιότητας για υποτροφία, καθώς και ο κατάλογος με τα Πανεπιστήμια και οι προσφερόμενες σπουδές με τα αντίστοιχα ετήσια ή εξαμηνιαία μαθήματα των προαναφερθέντων ακαδημαϊκών τομέων.