Πιστοποίηση του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) από το Association of MBAs (AMBA)

id: 
2604

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ), Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ), Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, και Πληροφορικής πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του από το Association of MBAs (AMBA), τη διεθνή ανεξάρτητη αρχή για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μετά από εκτενή αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, το Executive MBA έλαβε την πιστοποίηση ως επιβεβαίωση του ότι η διδασκαλία, το πρόγραμμα σπουδών, η ποιότητα του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στους φοιτητές του Προγράμματος καλύπτουν τα υψηλότατα κριτήρια που θέτει το AMBA. Για την αξιολόγηση ελήφθη, επίσης, υπόψη η άποψη φοιτητών, αποφοίτων και εργοδοτών για το πρόγραμμα.

Το Executive MBA είναι το δεύτερο Πρόγραμμα που προσφέρεται από δημόσιο Ίδρυμα και πιστοποιείται πανελλαδικά από το ΑΜΒΑ, μετά το MBA International του Πανεπιστημίου μας, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το 2004.

Για τους φοιτητές του Προγράμματος, η αυτή πιστοποίηση εξασφαλίζει διεθνή αναγνωρισιμότητα του πτυχίου τους και επιβεβαιώνει ότι η επένδυσή τους στο Πρόγραμμα τούς επιστρέφει την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης. Για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εντάξουν ταλαντούχα στελέχη στο δυναμικό τους, αποδεικνύει την ποιότητα των αποφοίτων του Προγράμματος. Αντίστοιχα, οι απόφοιτοι του Προγράμματος απολαμβάνουν ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρονται από το AMBA και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υποστηρικτικές υπηρεσίες καριέρας, ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με απόφοιτους από τα καλύτερα Προγράμματα ΜΒΑ σε διεθνές επίπεδο, και εκπαίδευση και πρόσβαση στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το Association of MBAs Ιδρύθηκε το 1967 και είναι ο μόνο φορέας πιστοποίησης ΜΒΑ Προγραμμάτων παγκοσμίως που θέτει τα παγκόσμια standards για την ποιότητα Προγραμμάτων ΜΒΑ, DBA (Doctor of Business Administration) και MBM (Masters in Business & Management). Μέχρι στιγμής, από τον οργανισμό έχουν πιστοποιηθεί προγράμματα σε 210 πανεπιστήμια σε 70 χώρες (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 2% περίπου των προσφερόμενων προγραμμάτων παγκοσμίως). Το Association of MBAs λειτουργεί ως σημείο σύνδεσης των πιστοποιημένων πανεπιστημίων, των φοιτητών και των αποφοίτων τους με την επιχειρηματική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού σε αυτό συμμετέχουν ως μέλη επιχειρήσεις από περισσότερες από 100 χώρες.