Παρεμπόδιση διενέργειας διαγωνισμού ανακατασκευής κτηρίου Βανκούβερ

id: 
2607

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη, 16/2/2016, ημέρα κατάθεσης των προσφορών διεθνούς διαγωνισμού για την ανακατασκευή του κτηρίου Βανκούβερ (επί των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ), ιδιοκτησίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη, φιλοξενούμενη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ομάδα αγνώστων εισέβαλε στον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού και υφάρπαξε κατατεθείσες προσφορές.

Είχαν προηγηθεί δημόσιες δηλώσεις ομάδων αγνώστων, που παραμένουν παρανόμως στο εν λόγω κτήριο, ότι δεν θα επιτρέψουν την ανακατασκευή του κτηρίου.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ασφυκτιά λόγω των περιορισμένων κτηριακών υποδομών που διαθέτει και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Ιδρύματος η αξιοποίηση των κτηριακών του υποδομών για τις ακαδημαϊκές ανάγκες των μελών της κοινότητάς του.

Δεν επιθυμούμε να καλλιεργούμε αντιδικίες. Αξιώνουμε όμως να γίνεται σεβαστό το Πανεπιστήμιο, η ιστορία του, τα μέλη της κοινότητάς του, καθώς επίσης και οι χώροι του. Αποτελεί δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή μας να ενεργούμε για την ορθή αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος. Καλούμε όλους να σεβαστούν τα νόμιμα δικαιώματα της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Επισυναπτόμενα:

[Αρχείο Pdf]