Ο Ρητορικός Όμιλος του ΟΠΑ, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠΑ, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013

id: 
1894

5o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DEBATE ΟΠΑ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑ

14 & 15 Δεκεμβρίου 2013, Αμφιθέατρο και αίθουσες πτέρυγας Αντωνιάδου, Πατησίων 76

Ο Ρητορικός Όμιλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠΑ, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αμφιθέατρο και αίθουσες πτέρυγας Αντωνιάδου, κεντρικό κτήριο, Πατησίων 76).

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate συμμετέχουν παραδοσιακά ομιλητές και κριτές από τους πανεπιστημιακούς ομίλους όλης της χώρας και διαγωνίζονται σε 5 προκριματικούς γύρους, ακολουθούμενους από έναν ημιτελικό, στον οποίο προκρίνονται οι καλύτερες 8 ομάδες, και φυσικά τον μεγάλο Τελικό που αναδεικνύει τους νικητές. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου.

Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες και φυσικά τον Τελικό και να μάθουν περισσότερα για το αγώνισμα του debate.

Λίγα λόγια για το Ρητορικό Όμιλο ΟΠΑ

Ο Ρητορικός Όμιλος ΟΠΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003, με στόχο να διαδώσει το άθλημα του debate στην πανεπιστημιακή κοινότητα, φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με μία από τις πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, μαθαίνοντας τους να απευθύνονται σε ακροατήριο και να αναπτύσσουν επιχειρήματα. Με το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate, ο όμιλος γιορτάζει δέκα χρόνια εκπαίδευσης νέων ομιλητών και κριτών, διαγωνιστικής γνωριμίας με την εγχώρια και διεθνή κοινότητα debate, κατάκτησης σημαντικών ατομικών και ομαδικών διακρίσεων και επαφής με διαφορετικές κουλτούρες μέσα από την εμπειρία των διεθνών πρωταθλημάτων.

Λίγα λόγια για το αγώνισμα του Debate

Το debate αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς πάνω σε ένα επίκαιρο αμφιλεγόμενο ζήτημα. Δύο πλευρές καλούνται, μετά από σύντομη προετοιμασία, να υπερασπιστούν τη θέση που τους κληρώθηκε, ανεξαρτήτως της προσωπικής τους άποψης, αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντικρούοντας εκείνα της αντίπαλης πλευράς. Κατόπιν, η κριτική επιτροπή αναδεικνύει ως νικήτρια την ομάδα με τα αρτιότερα επιχειρήματα και τον πιο δομημένο λόγο.

Στα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το debate, εντάσσονται η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, η παρουσίαση σωστά τεκμηριωμένων θέσεων και η ταχύτερη και πιο δομημένη σκέψη. Μέσα από το debate, οι ομιλητές μαθαίνουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους με δομημένο λόγο και στηριζόμενοι σε επιχειρήματα, να είναι ανοιχτοί στις αντίθετες απόψεις, και να ευαισθητοποιούνται γύρω από τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.

Πρόγραμμα πρωταθλήματος

Δηλώσεις Συμμετοχής: http://bit.ly/IE2gbu

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/522198311221658/

Facebook: facebook.com/aueb.debating

Twitter: twitter.com/AUEBdebating

Youtube Channel: youtube.com/user/AUEBdebating

E-Mail: debatingsociety@aueb.gr