ΟΠΑ και Όμιλος ΟΤΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπογράφουν συμφωνία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δημιουργία εργαστηρίου νέων τεχνολογιών και κοινή συμμετοχή σε έργα έρευνας και ανάπτυξης

id: 
2314

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας προχώρησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον Όμιλο OTE εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Υπογραφή Συμφωνίας ΟΠΑ - Ομίλου ΟΤΕ από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ και τον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο.

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αναζήτηση λύσεων σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η δημιουργία κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου , σε χώρο του Ομίλου ΟΤΕ, με συμμετοχή στελεχών του ΟΤΕ και της COSMOTE, Καθηγητών και φοιτητών του ΟΠΑ.

Επίσης, προβλέπεται και η από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης , στα οποία ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα αναλάβουν τον ρόλο του Technology Partner.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το όλο εγχείρημα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, αφού ήδη τα πρώτα projects βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018