Ομιλία της βραβευμένης Ινδής καθηγήτριας του Πανεπιστημίου NMIMS της Βομβάης, Δρ. Meena Galliara, με θέμα "Social Entrepreneurship: The case of India"

id: 
98

Στα πλαίσια της επιτυχούς συνεργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MBA International με το Πανεπιστήμιο NMIMS (Narsee Monjee Institute of Management Studies), η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου NMIMS έδωσε μια διάλεξη με θέμα "Social Entrepreneurship: The case of India". Στην ομιλία παρευρέθηκαν ο Πρύτανης Γ Πραστάκος, ο Πρέσβυς της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Dilip Sinha, και πολλά μέλη ΔΕΠ καθώς και φοιτητές.

Στην ομιλία της η Δρ Galliara ανέπτυξε τη νέα μορφή επιχειρηματικότητας που αναπτύσσεται στην Ινδία, με έμφαση, πέραν της οικονομικής επιτυχίας της επιχείρησης, και της κοινωνικής της προσφοράς μέσω καινοτομικών δράσεων που δημιουργούν αξία. Η καθηγήτρια εξήγησε ότι αυτή η κοινωνική επιχειρηματικότητα αναφέρεται στηυν εφαρμογή αρχών διοίκησης σε επιχειρήσεις που καινοτομούν με στόχο και τη δημιουργία κοινωνικών βελτιώσεων και επιτάχυνση κοινωνικών μετασχηματισμών. Παρουσίασε διάφορους τρόπους ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και παραδείγματα (case studies) σχετικών επιχειρήσεων, όπως οι Excel Industries, Agrocel, Mahila Milan, κ.ά.

H Καθηγήτρια Meena Galliara είναι κάτοχος πτυχίου MSc από το γνωστό Tata Institute

of Social Sciences, η δε Διδακτορική της διατριβή ήταν σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σήμερα η Δρ Galliara είναι καθηγήτρια και επικεφαλής της μονάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου

NMIMS.

Η μονάδα αυτή ασχολείται με εκπαίδευση και παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας προς εταιρίες τύπου NGO καθώς και σε κοινωνικές επιχειρήσεις. Το έτος 2004-05 η Δρ Galliara ανακηρύχθηκε "καλύτερη καθηγήτρια του NMIMS". Σε αναγνώριση των προσπαθειών της, η Εταιρία Διοίκησης της Βομβάης (Bombay Management Association) της απέδωσε το βραβείο της καλύτερης καθηγήτριας (Best Faculty Award) τον Ιούλιο 2005. Το 2007 σχεδίασε το πρόγραμμα μερικής φοίτησης MBA για Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (ΜΒΑ in Social Entrepreneurship), για το οποίο, το Πανεπιστήμιο NMIMS μόλις έλαβε το σπουδαίο Βραβείο "Social Innovation Golden Peacock Award" τον Ιανουάριο 2008.

 

Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2016