Ολοκλήρωση 4<small>ου</small> Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

id: 
2192

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Ολοκλήρωση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) σε συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσαν φέτος για 4η συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ.

Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση του φετινού Διαγωνισμού: κατά τη διάρκεια της 1ης Φάσης (Ιανουάριος - Μάρτιος 2014) με πολύ ενθουσιασμό υποβλήθηκαν πολλές επιχειρηματικές ιδέες από φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και νέους αποφοίτους του ΟΠΑ.

Στη 2η Φάση του Διαγωνισμού (Μάρτιος - Μάιος 2014) προκρίθηκαν 18 ομάδες απαρτιζόμενες από 53 φοιτητές. Οι προκριθέντες είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν και να λάβουν σημαντική συμβουλευτική καθοδήγηση στη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου από ένα δίκτυο μεντόρων, αποτελούμενο από επιτυχημένους επιχειρηματίες, έμπειρους καθηγητές, στελέχη με εμπειρία στην αγορά και ερευνητές με σχετική κατάρτιση. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια προκειμένου να ενισχυθούν οι γνώσεις τους και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Στο τέλος της 2η φάσης, τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν, αξιολογήθηκαν από έμπειρους αξιολογητές - συνεργάτες της ΜοΚΕ και ΔΑΣΤΑ του ΟΠΑ.

Στην Τελική Φάση, όπου οι ομάδες παρουσιάζουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού τα επιχειρηματικά τους σχέδια, συμμετείχαν τα διακριθέντα επιχειρηματικά σχέδια από τη διαδικασία αξιολόγησης της Β' Φάσης, καθώς επίσης και εκείνα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων και προτάθηκαν ως διακεκριμένα από διδάσκοντες μαθημάτων επιχειρηματικότητας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΟΠΑ. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, συνολικά 8 ομάδες, απαρτιζόμενες από 30 φοιτητές/ αποφοίτους, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από καθηγητές του ΟΠΑ και διακεκριμένα στελέχη και επιχειρηματίες, αξιολόγησε τις προτάσεις των ομάδων και αποφάσισε να βραβεύσει τις εξής ομάδες (αναφέρονται παρακάτω με αλφαβητική σειρά):

  • ομάδα ArtBox, αποτελούμενη από τους: Κωνσταντίνο Δανιά, Σταματίνα Ψωμά, Χαρίλαο Πάνου, Δανάη - Αικατερίνη Πασσα, Ελένη Τεμπονέρα

  • ομάδα e-kinesis, αποτελούμενη από τους: Ελεάνα Καπλάνη, Νένα Πεσκελίδη, Περικλή Αντωνιάδη, Φραγκούλη Κυριάκο Κόκκινο, Δήμητρα Αγορίτση
  • ομάδα Goustoziko, αποτελούμενη από τους: Ιάσωνα Τριγώνη και Γιάννη Μακρίδη
  • ομάδα LEADO, αποτελούμενη από τους: Σταύρο Μάνο, Νίκο Παππά, Γιώργο Αθηναίου, Αλέξανδρο Παππά, Αντώνη Καραγκούνη
  • ομάδα PIRE project, αποτελούμενη από τους: Σπύρο Σαφρά και Φωτεινή Καρινιωτάκη - Ταλιάνη

Η τελική κατάταξη των ομάδων, καθώς και τα βραβεία που θα λάβουν, θα ανακοινωθούν στην Εκδήλωση Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στην Τελική Φάση Αξιολόγησης θα λάβουν έπαινο για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους.

Η υποστήριξη των ομάδων που εργάζονται στην ανάπτυξη των ιδεών τους ήδη ξεκινά, καθώς οι ομάδες αυτές θα συμμετάσχουν στο διήμερο εντατικό εργαστήριο ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών (Bootcamp Επιχειρηματικότητας) που διοργανώνεται στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2014 από το Κέντρο Στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) του ΟΠΑ. Μετά το Bootcamp επιχειρηματικότητας, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Κέντρο ACEin, και να λάβουν τη σχετική υποστήριξη για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Θα είναι τιμή μας να σας έχουμε κοντά μας στην Εκδήλωση Βράβευσης του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκ μέρους της ΜοΚΕ και της ΔΑΣΤΑ του ΟΠΑ.

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018