Οι κκ. Βαγγέλης Πτερνέας και Γιώργος Καρακατσιώτης του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ κέρδισαν τον τελικό της κατηγορίας interoperability του Imagine Cup 2011 της Microsoft (13/7/2011)

id: 
1131

Ο Βαγγέλης Πτερνέας και ο Γιώργος Καρακατσιώτης, προπτυχιακός φοιτητής και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ αντίστοιχα, κέρδισαν τον τελικό της κατηγορίας interoperability του Imagine Cup 2011 της Microsoft. Ο τελικός του διαγωνισμού έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 13 Ιουλίου 2011. Ανάμεσα σε περισσότερους από 350.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο, αναδείχθηκαν νικητές οι ακόλουθοι:

Νικητές Διαγωνισμού Imagine Cup 2011

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε το σύστημα Touring Machine ("Μηχανή Ξενάγησης"), που ξεναγεί επισκέπτες σε εκθεσιακούς χώρους χρησιμοποιώντας είτε προσωπικούς υπολογιστές είτε κινητά τηλέφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κκ. Πτερνέας και Καρακατσιώτης είχαν, επίσης, κερδίσει τον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού "Imagine Cup 2010".

Για να δείτε το βίντεο παρουσίασης της Μηχανής Ξενάγησης, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Η Μηχανή Ξενάγησης χρησιμοποιεί το NaturalOWL, ένα σύστημα παραγωγής κειμένων φυσικής γλώσσας για οντολογίες OWL που έχει αναπτύξει η Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ (βλ. http://nlp.cs.aueb.gr/).

Συγχαρητήρια στους νικητές!