Οι καθηγητές Γρηγόρης Πραστάκος και Κώστας Ζωγράφος τιμήθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Επιστημών Διοικήσεως (INFORMS) για τη σημαντική συμβολή τους στην Επιχειρησιακή Έρευνα

id: 
218

Το Διεθνές Ινστιτούτο Επιστημών Διοικήσεως INFORMS (Institute of Operations Research and Management Science) στο πρόσφατο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ απένειμε honorary medals στους καθηγητές Γρηγόρη Πραστάκο και Κώστα Ζωγράφο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για τη συμβολή τους και τα επιτεύγματά τους (outstanding achievements) στην Επιχειρησιακή Έρευνα.

Στην τελετή απονομής, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες, βραβεύθηκαν καθηγητές από όλο τον κόσμο, κυρίως νικητές ή τελικοί υποψήφιοι (finalists) του διάσημου Βραβείου Edelman. Το βραβείο Edelman αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση που αποδίδει το Ινστιτούτο INFORMS για σημαντικές συνεισφορές στη θεωρία και την εφαρμογή της Επιχειρησιακής Έρευνας. Ο καθηγητής Γρηγόρης Πραστάκος είναι κάτοχος του βραβείου Edelman, για σημαντικές συνεισφορές στη Θεωρία Αποθεμάτων και την εφαρμογή τους στην πράξη. Ο καθηγητής Κώστας Ζωγράφος ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν για το ίδιο βραβείο για τη συνεισφορά του στον προγραμματισμό και την εφαρμογή της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ για το ίδιο έργο είναι κάτοχος του President's Medal από την Βρετανική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (UK OR Society).

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018