Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων στην 23η διοργάνωση των Ημερών Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ

id: 
2349

Επιτυχής ολοκλήρωση των «Ημερών Επαγγελματικού Προσανατολισμού»

του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των «Ημερών Επαγγελματικού Προσανατολισμού» που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης (ΓΔ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 6 & 7 Μαΐου 2015, από τις 9:30 έως τις 17:00, στην Κεντρική Αίθουσα της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων).

Φέτος, οι Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού διεξήχθησαν σε δύο ημέρες προκειμένου να παραβρεθεί διπλάσιος αριθμός επιχειρήσεων και υποψηφίων απ’ ότι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, 60 μεγάλες Επιχειρήσεις (πέρυσι συμμετείχαν 30) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, αλλά και διεθνώς, έλαβαν μέρος στις συνεντεύξεις και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και αποφοίτους του ΟΠΑ. Από τους 600 περίπου υποψηφίους (συγκριτικά με τους 300 που συμμετείχαν πέρυσι) που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι και συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Την εκδήλωση επισκέφτηκε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος συνομίλησε με υποψήφιους φοιτητές και με εκπροσώπους των εταιρειών, οι οποίοι του μετέφεραν την άποψή τους για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και τον διαβεβαίωσαν για την πολύ υψηλού επιπέδου κατάρτιση των υποψηφίων. Επίσης, ο κ. Πρύτανης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρωτοφανή συμμετοχή των φοιτητών και αποφοίτων, καθώς και για την αύξηση του αριθμού των εταιρειών που συμμετείχαν και ευχαρίστησε το προσωπικό του Γραφείου Διασύνδεσης και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο Αν. Καθηγητή κ. Ιωάννη Νικολάου για την άριστη διοργάνωση.

«To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίνεται για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας, καθώς προσφέρει όχι μόνο υψηλή επιστημονική κατάρτιση στους φοιτητές και φοιτήτριές του, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Για τις δράσεις του αυτές τού έχει απονεμηθεί το 2012 Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας», αναφέρει ο κ. Πρύτανης. «Στόχος της φετινής εκδήλωσης, διάρκειας 2 ημερών, είναι οι περίπου 600 συμμετέχοντες (διπλάσιοι συγκριτικά με πρόσφατες διοργανώσεις) φοιτητές και απόφοιτοι, όχι μόνο να αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία από την διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω των απευθείας συνεντεύξεων που θα έχουν με εκπροσώπους των 60 εταιρειών που συμμετέχουν, (επίσης, διπλάσιοι συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν), αλλά και να διαμορφώσουν μια σαφέστερη εικόνα για την ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ σε κάποιους εξ αυτών θα προσφερθούν και δυνατότητες απασχόλησης» συνεχίζει.

Ο θεσμός των Ημερών Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι μια πρωτοβουλία του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ, το οποίο είναι το πρώτο Γραφείο που λειτούργησε σε ελληνικό ΑΕΙ και αριθμεί περί τα 23 χρόνια επιτυχούς πορείας. Κύρια αποστολή του Γραφείου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές και αποφοίτους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του ΟΠΑ στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς και να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο εργασιακό και εκπαιδευτικό τους μέλλον. Συνοπτικά, για το έτος 2014, το ΓΔ έχει να επιδείξει 2000 ωφελούμενους, έχει προωθήσει 950 βιογραφικά σημειώματα και έχει δημοσιεύσει 210 αγγελίες απασχόλησης.

Συνοψίζοντας, είναι κοινή προσδοκία όλων των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, αλλά και των φορέων των επιχειρήσεων, αυτή η θεσμοθετημένη πρακτική να συνεχιστεί και τα επόμενα έτη με την ανάλογη επιτυχία.

Αφίσα Ημερών Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2015

 

Φοιτητές κατά τη διάρκεια των εργασιών των Ημερών Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

 

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Κ. Γάτσιος χαιρετά εκπροσώπους των εταιρειών.