Η ομάδα φοιτητών του ΟΠΑ "Comboclick" έλαβε το 1<small>ο</small> βραβείο στον διαγωνισμό INNOVATHENS

id: 
2311

Η ομάδα Comboclick των Σπύρου Σαφρά και Φωτεινής Καρινιωτάκη - Ταλιάνη, φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, έλαβε το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών που διοργάνωσε ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS σε συνεργασία με τις Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) των Πανεπιστημίων της Αθήνας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 11 φοιτητικές επιχειρηματικές ομάδες που αναπτύσσουν προτάσεις στον τομέα των εφαρμογών λογισμικού, που διακρίθηκαν/προτάθηκαν από τις Μονάδες Καινοτομίας των Πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με συμμετοχή επιχειρηματιών, business angels, venture capitalists, συνδέσμους επιχειρήσεων κ.α. Στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν επιφανή στελέχη του τομέα: Αντώνης Οικονόμου, Διευθυντής Έργου INNOVATHENS, Ηρακλής Αγιοβλασίτης, National Contact Point for ICT & FET in Horizon 2020 (www.ekt.gr), Θανάσης Πότσης, Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου si-Cluster, Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤE (www.hellenic-asi.org), Σεραφείμ Κατσικάς, μέλος ΔΣ ΕΝΕΒΗ (www.hsia.gr) και Director της εταιρίας PRISMA, Θεόδωρος Καρούνος, Πρόεδρος ΔΣ ΕΕΛ/ΛΑΚ (www.ellak.gr), Πρόδρομος Τσιαβός, Μέλος ΔΣ και Νομικός Σύμβουλος ΕΕΛ/ΛΑΚ (www.ellak.gr), Βασίλης Χρυσός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Λίγα λόγια για την ομάδα: Ο Σπύρος Σαφράς και η Φωτεινή Καρινιωτάκη - Ταλιάνη είναι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΟΠΑ και με την Comboclick είχαν ήδη λάβει την 1η Θέση στον 4ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ και την 3η Θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Ennovation.

Η Comboclick είναι μία εταιρεία παραγωγής συστημάτων υποδείξεων. Η πλατφόρμα που προσφέρει η εταιρεία ξεχωρίζει από άλλα συστήματα υποδείξεων, διότι μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε μεγέθους ηλεκτρονικό κατάστημα, που ως τώρα λόγω περιορισμένων δεδομένων και πόρων δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους τεχνικές μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα, το λογισμικό της Comboclick αναλύει δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητα του ηλεκτρονικoύ καταστήματος και τον κατάλογο προϊόντων του και έχει ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις κατά την εγκατάστασή του.

Η πλατφόρμα της Comboclick ήδη χρησιμοποιείται πιλοτικά σε ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η συστηματική παροχή υπηρεσιών με συμβόλαια με σημαντικές εταιρίες στον τομέα του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου.

Η Comboclick παρουσιάζει την επιχειρηματική της πρόταση στην Επιτροπή Αξιολόγοσης - Innovathens, 27/2/2015

Οι νικητές Σπύρος Σαφράς και Φωτεινή Καρινιωτάκη Ταλιάνη βραβεύονται από τον κο Καρούνο.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018