Επίτιμος Διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο κάτοχος του Φετινού Βραβείου Νόμπελ Καθηγητής Jean Tirole

id: 
2191

Είναι ιδιαίτερη η χαρά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που ένας Επίτιμος Διδάκτοράς του ο καθηγητής κ. Ζαν Τιρόλ, είναι ο εφετινός νικητής του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών.

Ο κ. Ζαν Τιρόλ, είναι ένας από τους σύγχρονους οικονομολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή, όπως εξήγησε χαρακτηριστικά στην απόφασή της η Σουηδική Ακαδημία που του παρέδωσε το κορυφαίο βραβείο στον τομέα του, ολοκληρώνοντας με την φράση: "Το πιο σημαντικό είναι πως έχει ξεκαθαρίσει πώς να κατανοούμε και να ρυθμίζουμε τους κλάδους με λίγες ισχυρές επιχειρήσεις".

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια διαρκή αναζήτηση της Αριστείας, ενισχύοντας τις συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και εντάσσοντας στην μεγάλη "οικογένειά" του, τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Έτσι εφέτος, με την συμπλήρωση των περίπου 100 ετών από την ίδρυση του, αριθμεί 6 Κατόχους του Βραβείου Νόμπελ στην Πανεπιστημιακή του κοινότητα.

Ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Καθ. κ. Jean Tirole και ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθ. κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος κατά τη διάρκεια της τελετής αναγόρευσης του πρώτου ως Επίτιμου Διδάκτορα του ΟΠΑ (5/4/12)