Εορτασμός των πέντε χρόνων της ΜοΚΕ ΟΠΑ και βράβευση 5ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

id: 
2498

«Εορτασμός πέντε χρόνων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ - Βράβευση 5ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ»

Παρουσίαση αξιοσημείωτων δράσεων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την ολοκλήρωση του 5ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ, πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 εκδήλωση εορτασμού των πέντε χρόνων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) ΟΠΑ και βράβευσης των διακριθεισών επιχειρηματικών ομάδων του διαγωνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας - Athens Center for Entrepreneurship and Innovation σε ένα κλίμα γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιδρυματικού Υπεύθυνου της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη, που επεσήμανε τη σημασία που δίνει το ΟΠΑ σε θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε καλωσόρισμα και παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων της ΜοΚΕ από τον Ιδρυματικό της Υπεύθυνο Καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη.

Εντυπωσιακή είναι η δράση της μονάδας, καθώς στα πέντε χρόνια λειτουργίας της άγγιξε τους 6.000 ωφελούμενους, συνεργάστηκε με πάνω από 200 επιχειρηματικούς φορείς και επιπλέον πραγματοποίησε τουλάχιστον 60 εργαστηριακά μαθήματα επιχειρηματικού σχεδίου και επιχειρηματικού παιγνίου. Επιπλέον, με στόχο την εξωστρέφεια και τη δημιουργία αλληλεπίδρασης με τον επιχειρηματικό κόσμο, τα τελευταία χρόνια, η μονάδα οργάνωσε εκδηλώσεις και σεμινάρια στο ΟΠΑ με περισσότερους από 60 ειδικούς για ενίσχυση της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του Πανεπιστήμιου. Η ΜοΚΕ, μεταξύ άλλων δράσεων, με τις Ημέρες καριέρας start up όπου συμμετέχουν 150 φοιτητές και 25 επιχειρήσεις ετησίως και με τον θεσμό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ, όπου έχουν λάβει μέρος 213 επιχειρηματικές ομάδες φοιτητών τα τελευταία πέντε χρόνια, λειτουργεί ως ο βασικός πυλώνας Επιχειρηματικής Παιδείας εντός του Πανεπιστήμιου.

Μετά την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεών της παρουσιάστηκαν επιπλέον αξιόλογες δράσεις σε επίπεδο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπως ο Καθηγητής Θεόδωρος Αποστολόπουλος (δράσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ΟΠΑ - ACE), η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη (δράσεις του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN), η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη (δράσεις του Εργαστηρίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ), η Επίκουρη Καθηγήτρια Ελένη Σαλαβού (δράσεις Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας εντός του ΟΠΑ). Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση από τον Καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη των ολοκληρωμένων δράσεων και υπηρεσιών Καινοτομίας που λαμβάνουν χώρα εντός του Πανεπιστημίου.

Στο επόμενο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε παρουσίαση των ιδεών που ξεχώρισαν στον 5ο διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ και η βράβευση των διακριθεισών ομάδων. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι παρακάτω φοιτητικές ομάδες:

Bloode (Κρίτσαλη Ναταλία, Σφήκας Παναγιώτης, Σταυρόπουλος Γιώργος)

Ownfunding (Αρβανίτης Γεώργιος, Γαστεράτος Χρήστος)

Jolliout (Τσάκωνα Χριστίνα, Κούστα Ολυμπία, Μαυρίκης Θεόδωρος)

Περίπατος / Periegesis (Νάσιου Παρασκευή - Μυρσίνη, Μάγουλα Μαρία, Παπαδοπούλου Βασιλική Πελεντρίδου Ευαγγελία - Ειρήνη)

Book Community (Ιωάννης Πανουρής, Λαβίδα Ελισάβετ, Κοκώζη Ελισάβετ, Ζώτος Θεόδωρος)

stouCARa -Στούκαρα (Ταλαβάρι Αλέξανδρος, Χριστόπουλος Βασίλειος-Στέφανος, Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος)

Αμέσως μετά, διακεκριμένα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκαν για την επιτυχημένη τους πορεία. Η κυρία Αλεξάνδρα Πίττα - Χαζάπη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία - Αλέξανδρος Πίττας AEBE και ο κύριος Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metro μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες τους σχετικά με την επιχειρηματική τους πορεία και τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στο «Επιχειρείν». Σημαντική ήταν και η τιμητική διάκριση που δόθηκε στο Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) για την πολυετή συνεισφορά των στελεχών του στις δράσεις του Πανεπιστημίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωριστούν με ερευνητικές και επιχειρηματικές ομάδες που φιλοξενούνται στο χώρο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας - ACE.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Ιδρύματος, αρκετά μέλη ΔΕΠ, αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου που στηρίζουν ενεργά τον θεσμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ 2007 -2013, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018