Διοργάνωση του 22ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Economia υπό την αιγίδα του ΟΠΑ

id: 
2644

22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia
Restarting Greece:
Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών: Τρίτη 31 Μαρτίου 2016

To περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση, αποκλειστικός συνεργάτης του The Economist και το Economia Winners Alumni διοργανώνουν τον 22ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Economia, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Σκοπός του 22ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Economia είναι η σύνδεση της ακαδημαϊκής θεωρίας με θέματα της επικαιρότητας, η ενίσχυση της δικτύωσης φοιτητών και επιχειρήσεων και η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υπ. διδάκτορες) από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι καλούνται να εκπονήσουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες (έως 4 άτομα) εργασίες 2.000 λέξεων, πάνω σε επίκαιρα θέματα οικονομικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι διαλέγουν ένα από τα ακόλουθα θέματα:

  1. Βιομηχανία: αποκέντρωση και έξυπνη ανάπτυξη (νέες τεχνολογίες)

  2. Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα
  3. Διευκόλυνση του επιχειρείν από τον δημόσιο τομέα.

Ημερομηνία λήξης υποβολής εργασιών: 31 Μαρτίου 2016

Η βαθμολόγηση των εργασιών θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τoν Ιούνιο. Οι εργασίες που θα διακριθούν, θα βραβευθούν με δώρα, όπως υποτροφίες, χρηματικά έπαθλα, ταξίδια κ.ά.

Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών αποτελείται από τους: Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, Νέλλη Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Δρ Βασίλη Αποστολόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, και Αντώνη Παπαγιαννίδη, Ειδικό Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.economia.gr/el/article/category/54.

Για ειδικά αιτήματα, χορηγίες και επικοινωνία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο diagonismos@economia.gr ή να καλέσετε στο 210-3314714.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018