Διάκριση του Εργαστηρίου ELTRUN του ΟΠΑ σε διεθνή ερευνητικό διαγωνισμό για Business Analytics του Wharton Business School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

id: 
2478

Οι Υποψήφιοι Διδάκτορες του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) Παναγιώτης Σαραντόπουλος και Αναστασία Γρίβα μαζί με την Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Κατερίνα Πραματάρη και τον Διδάκτορα του Τμήματος και Λέκτορα στο Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών Δημήτρη Παπακυριακόπουλο διακρίθηκαν στον διεθνή ερευνητικό διαγωνισμό Επιχειρηματικής Αναλυτικής (Business Analytics) του Wharton Customer Analytics Initiative, University of Pennsylvania.

H ερευνητική πρόταση με τίτλο "Using Purchase History to Identify and Recommend Customer Projects: A Modular Approach" επιλέχθηκε να προχωρήσει να συμμετάσχει στην τελική φάση και κέρδισε πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων πωλήσεων της εταιρείας "Do-It-Yourself" των ΗΠΑ, The Home Depot. Με ερευνητικές ομάδες από κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Harvard, Wharton, Berkley, Toronto, UCLA) και της Ευρώπης (Erasmus), που επιλέχθηκαν, επίσης μαζί με την ομάδα του ΟΠΑ, εργάστηκαν για έναν χρόνο με στόχο την ανάπτυξη μιας μεθόδου αναγνώρισης συμπεριφορικών μοτίβων αγορών που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναγνωρίζει τα "projects" (π.χ. ανακατασκευή μπάνιου, διακόσμηση κήπου, βάψιμο) με τα οποία οι πελάτες της ασχολούνται στο σπίτι. Με αυτή τη γνώση, η εταιρεία θα μπορεί να δημιουργεί στοχευμένες προσφορές για τους πελάτες και να επεξεργάζεται πλήθος προσωποποιημένων προωθητικών ενεργειών. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε συμπόσιο με στελέχη της εταιρίας και του Wharton Business School.