Απόφοιτη του MBA international κέρδισε το 2ο Βραβείο «Αριστείας στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα 2016»

Απόφοιτη του MBA international κέρδισε το 2ο Βραβείο «Αριστείας στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα 2016»

 

Η απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος MBA International, κα Γαρυφαλιά Μίνου, κατέκτησε το 2ο από τα Βραβεία Αριστείας στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα 2016 που διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας»).

Στόχος των Βραβείων είναι να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν πρωτότυπες προτάσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε παραδοσιακούς τομείς ανάπτυξης με χρήση πρωτοποριακών συστημάτων ή με παροχή επιπλέον σύγχρονων υπηρεσιών.

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε στη Γαρυφαλιά Μίνου για την επιχειρηματική πρόταση με τίτλο «Διάφανο φωτοβολταϊκό πάνελ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τοποθετημένο πάνω σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα παραγωγής ζεστού νερού». Η παραπάνω πρόταση είχε κατατεθεί στην κατηγορία «Περιβάλλον και Νέες Μορφές Ενέργειας» και πρόκειται για ένα αυτόνομο σύστημα, που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις οροφές οικιών, με τεχνολογία διπλής χρήσης που επιτρέπει την ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. To διάφανο φωτοβολταϊκό, τεχνολογίας 4ης γενιάς, απορροφά το 30% της ηλιακής ενέργειας που το διαπερνά και το αξιοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα το υπόλοιπο 70% της ηλιακής ενέργειας θερμαίνει μια πλάκα θερμοσίφωνα, παράγοντας έτσι ζεστό νερό (θερμική ενέργεια). Το προϊόν ήδη προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβρη 2016 στην κα Μίνου Γαρυφαλιά απονεμήθηκε και το 1ο Βραβείο του 6ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ στην κατηγορία "Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων». Η κα Μίνου συμμετείχε στον διαγωνισμό με το προϊόν «Greek Light Cam», ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας, το οποίο σχεδιάστηκε μαζί με μία άλλη απόφοιτη του ΜΒΑ International, την κα Έλενα Στάμου. Πρόκειται για μια ασπίδα προστασίας εξωτερικού χώρου που επιτρέπει στον χρήστη να επιβλέπει αδιάλειπτα τον χώρο του μέσω ενός καινοτόμου συστήματος έγχρωμου live streaming video και ομιλίας (speaker).

Η Γαρυφαλιά είναι απόφοιτη του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Κρήτης. Τον Σεπτέμβριο του 2014 έλαβε υποτροφία, που προσέφερε η MSD σε νέους επιχειρηματίες και ερευνητές με καινοτόμες ιδέες για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα MBA International και να προωθήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι υποψήφια διδάκτωρ σε θέματα Ενσωματωμένων Συστημάτων & Τεχνοοικονομικών, στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

ID: 
72

Τελευταία ενημέρωση: 15-02-2017