Απονομή Α' Βραβείου Καλύτερης Επιστημονικής Εργασίας στον Καθ. Εμμανουήλ Ι. Γιαννακουδάκη για εργασία του στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής και Κυβερνητικής που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ

id: 
312

Στο πλαίσιο του 5ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής και Κυβερνητικής

(The 5th International Conference on Cybernetics and Information Technologies, Systems and Applications, CITSA 2008), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Florida των ΗΠΑ από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2008, απονεμήθηκε στον Καθηγητή Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ι. Γιαννακουδάκη το Α' Βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας.

Η εργασία με τίτλο "Beyond Database Schema Evolution" ξεχώρισε μεταξύ εκατοντάδων εργασιών που υπεβλήθησαν και αξιολογήθηκαν από Επιτροπή απαρτιζόμενη από εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της Πληροφορικής  και των Νέων Τεχνολογιών. Η διακριθείσα εργασία του Καθηγητή Γιαννακουδάκη αφορά στη σχεδίαση μιας νέας γλώσσας υψηλών προδιαγραφών, της γλώσσας CUDL, η οποία προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες, εν συγκρίσει με άλλες ανάλογες γλώσσες, όσον αφορά στη σχεδίαση και επεξεργασία βάσεων δεδομένων.    

Το CITSA 2008 (International Conference on Cybernetics and Information Technologies, Systems and Applications) είναι ένα παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής και Κυβερνητικής που στοχεύει στο να φέρει σε επαφή και να δημιουργήσει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ επιστημόνων, ερευνητών, συμβούλων και γενικότερα όσων ασχολούνται με τα πληροφοριακά συστήματα και τις νέες τεχνολογίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.infocybereng.org/imeti2008/website/default.asp?vc=6

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018