Ανακοίνωση Πρυτανείας με αφορμή την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΠΑ

id: 
1853

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Τρίτη 22/10/2013, το μεσημέρι, ενώ το πανεπιστήμιο λειτουργούσε κανονικά, οι φοιτητές ήταν στις αίθουσες διδασκαλίας και ήταν σε εξέλιξη τελετή υποδοχής πρωτοετών, εντελώς αιφνίδια και εν αγνοία της Διοίκησης του ΟΠΑ, πολυπληθής αστυνομική δύναμη εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και απέκλεισε το οικοδομικό του τετράγωνο.

Με την ενέργειά της αυτή η αστυνομία δημιούργησε κατάσταση αναστάτωσης και έντασης στους χώρους τού Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ακαδημαϊκής λειτουργίας του και τη δημιουργία συνθηκών που διακύβευσαν την ασφάλεια των παρευρισκόμενων μελών τής πανεπιστημιακής μας κοινότητας.

Η Πρυτανεία καταδικάζει αυτές τις πρακτικές. Θεωρεί ότι ο χώρος του Πανεπιστημίου δεν προσφέρεται για αναίτιες εφόδους αστυνομικών δυνάμεων, αντιθέτως αποτελεί χώρο που πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και ευαισθησία. Ενέργειες σαν τη σημερινή το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την αποσταθεροποίηση του Ιδρύματός μας, ιδιαιτέρως μάλιστα σε μια εποχή που έχουμε ιδιαίτερα ανάγκη την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018