Ανακοίνωση - διαμαρτυρία Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΠΑ (21/11/2013)

id: 
1885

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

21 Νοεμβρίου 2013: Είναι η ημέρα που παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος που ζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων της χώρας, επί τέσσερις σχεδόν μήνες και μάλιστα σε δύο φάσεις.

Στις 3 το μεσημέρι δημοσιοποιήθηκαν από το ΑΣΕΠ οι τελικοί πίνακες κατάταξης του προσωπικού που ανήκει στους κλάδους με αποτίμηση προσόντων, από τους οποίους καταργούνται 31 θέσεις διοικητικού προσωπικού στο Ο.Π.Α.

Αν μελετήσει κανείς τους τελικούς πίνακες είναι εμφανές το διάτρητο της διαδικασίας καθώς και η σωρεία λαθών και παραλείψεων και θα πρέπει η αρμόδια Τριμελής Επιτροπή να τοποθετηθεί επί του θέματος. Πώς αναρτώνται οριστικοί πίνακες όταν καλούνται συνάδελφοι να καταθέσουν ενστάσεις ή ζητούνται δειγματοληπτικά φάκελοι για έλεγχο; Είναι οι πίνακες αυτοί που αναρτήθηκαν το δώρο στην Τρόικα από την Κυβέρνηση της χώρας;

Στις 9 το βράδυ δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας δύο Διαπιστωτικές Πράξεις του Υπουργού Παιδείας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, παρόλο που είχε γίνει ήδη γνωστό ότι οι τελικοί πίνακες κατάταξης ενδέχεται να αλλάξουν μετά την εξέταση των εκατοντάδων αιτήσεων θεραπείας που έχουν ήδη κατατεθεί και συνεχίζουν να κατατίθενται στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Στις εν λόγω Διαπιστωτικές Πράξεις ο φιλεύσπλαχνος και ακριβοδίκαιος Υπουργός Παιδείας, διαπιστώνει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τίθενται σε διαθεσιμότητα από 24/9/2013, ενώ οι υπάλληλοι των υπολοίπων έξι Πανεπιστημίων τίθενται σε διαθεσιμότητα από 15/10/2013. Δηλαδή έχουν ήδη χάσει δύο μήνες από το οκτάμηνο της διαθεσιμότητα;

Πώς είναι δυνατόν να τίθεται κάποιος σε διαθεσιμότητα, πριν αποτιμηθούν τα προσόντα του; Θα έπρεπε και οι 130 υπάλληλοι του ΟΠΑ, που μετείχαν στη διαδικασία αποτίμησης προσόντων να είχαν σταματήσει να εργάζονται από τις 24/9/2013; Αυτό είναι το κράτος δικαίου και αυτές είναι οι αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες;

Το αποκορύφωμα όλων είναι η πρόσκληση του αγαπητού μας Υπουργού σε διάλογο, με προϋπόθεση ανοικτά Πανεπιστήμια. Μας εκβιάζει, δηλαδή; Ποιος μπορεί πλέον να εμπιστευθεί οποιαδήποτε δέσμευση από την πλευρά του;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το θέμα της διαθεσιμότητας και απαιτούμε από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να μεριμνήσει άμεσα για την στήριξη των συναδέλφων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημίου αλλά και για την ανατροπή των άδικων και αντιεργατικών πράξεων και αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας.

Για άλλη μια φορά απαιτούμε την ακύρωση της Υπουργικής απόφασης και συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ. Αυτός που διαλύει τα Πανεπιστήμια δεν είναι ο αγώνας των εργαζομένων αλλά το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, διαθέσιμους και μη, να συγκεντρωθούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία στις 9.30 π.μ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σαν θεατές.

Τελευταία ενημέρωση: 07-11-2018