Οδηγίες σύνδεσης στην υπηρεσία VPN ANDROID (έκδοση 4 η νεώτερη)

Κατεβάστε στη συσκευή σας το αρχείο παραμετροποίησης (configuration file) και το πιστοποιητικό (certificate) που απαιτούνται από τη σελίδα https://www.aueb.gr/content/αρχεία-vpn-για-android 

Στη σελίδα που ανοίγει, εμφανίζονται 2 σύνδεσμοι από τους οποίους μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία αυτά (πατώντας σε καθέναν από τους 2 συνδέσμους).

Σημείωση: στην περίπτωση που πατώντας στον 2ο σύνδεσμο σας ανοίξει ένα πλαίσιο εγκατάστασης του πιστοποιητικού (που συνήθως έχει τίτλο «Δώστε όνομα στο πιστοποιητικό»), πατήστε στο «Ακύρωση». Στη συνέχεια, αν χρησιμοποιείτε το Chrome, πατήστε παρατεταμένα στον 2ο σύνδεσμο και επιλέξτε “Save Link”. Αν δεν χρησιμοποιείτε το Chrome, πρέπει από τον ίδιο σύνδεσμο (http://www.aueb.gr/help/program/ca-vpn-server.crt) να κατεβάσετε το πιστοποιητικό σε ένα υπολογιστή, και συνδέοντας τη συσκευή Android στον υπολογιστή με καλώδιο USB να αντιγράψετε το αρχείο ca-vpn-server.crt στον φάκελο Download της συσκευής.

Εγκαταστήστε από το Play Store την εφαρμογή Open VPN Connect

Ξεκινήστε το OpenVPN Connect, και πηγαίνετε στα Profiles. Εκεί επιλέξτε Import Profile και Upload File. Επιλέξτε Browse, και από τον φάκελο Download ή το Recents επιλέξτε το aueb-client.ovpn. Δώστε το Username και το Password που έχετε για τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και πατήστε το Connect. Στο πλαίσιο διαλόγου Select Certificate που εμφανίζεται επιλέξτε Continue. Στη συνέχεια τσεκάρετε την επιλογή «Θεωρώ αυτή την εφαρμογή αξιόπιστη», και η σύνδεση ολοκληρώνεται.

Τελευταία ενημέρωση: 12-02-2024