Πολυμεσικό Υλικό

Στις 14 Νοεμβρίου 2016 σε μία ειδική τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 6ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι συνεργάτες και υποστηρικτές των δράσεων της ΜοΚΕ αλλά και πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ανακοινώθηκε η κατάταξη των διακριθεισών ομάδων και απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας από τη ΜοΚΕ ΟΠΑ σε εξέχοντες επιχειρηματίες - αποφοίτους του ΟΠΑ αλλά και σε ανθρώπους που συνέβαλαν καίρια στην ανάπτυξης των υπηρεσιών υποστήριξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιό μας.

Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=2T54yjmiTyw

Τον Φεβρουάριο 2015 εγκαινιάσθηκε η νέα σειρά συζητήσεων « The Spirit of Entrepreneurship » που διοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Konrad Adenauer Stiftung  Ελλάδας. Η σειρά των εκδηλώσεων έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους ιδρυτές επιχειρήσεων με το ειδικό πνεύμα που οδηγεί την καινοτόμο σκέψη προς τις επιχειρηματικές ενέργειες.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η συνάντηση Ελλήνων και διεθνών νέων επιχειρηματιών με εξέχοντες ερευνητές, φοιτητές και νέους startuppers. Οι ομιλητές εκθέτουν την επιχειρηματική ιστορία καθώς και την εμπειρία τους ανταλλάσοντας  ταυτόχρονα πρακτικές, γνώσεις και προκλήσεις. Η σειρά προσφέρει τη δική της καινοτομία στο ελληνικό επιχειρηματοκό περιβάλλον, προσπαθώντας να επιτύχει μια έντονη ανταλλαγή γνώσεων, καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων και την οικοδόμηση της κοινότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κατά το έτος 2015 πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις:

1) Starting up in Health and Med Tech, στις  9 Φεβρουαρίου 2015. Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση και το video της εκδήλωσης.

2) Starting Smart in the Agro Food Business, στις 30 Μαρτίου 2015. Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση και το video της εκδήλωσης.

3) Entrepreneurial Venturing in the Creative Industries, στις 27 Μαϊου 2015. Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση και το video της εκδήλωσης.

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά  που διοργανώνουν η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ.

O 4ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2014 σε μία μεγάλη εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν οι συνεργάτες και υποστηρικτές των δράσεων της ΜοΚΕ και της ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ αλλά και πολλά μέλη της ακαδημαικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση αυτή με θέμα «Η Σημασία της Επιχειρηματικότητας σε Περίοδο Κρίσης – Βράβευση 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ»ανακοινώθηκε η κατάταξη των διακριθεισών ομάδων και έγινε η βράβευσή τους, ενώ απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας από τη ΜοΚΕ ΟΠΑ σε εξέχοντες επιχειρηματίες - αποφοίτους του ΟΠΑ αλλά και σε ανθρώπους που συνέβαλαν καίρια στην ανάπτυξης των υπηρεσιών υποστήριξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιό μας.

Πλήρη ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=u1c34Q9A5vQ

Οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσαν στις 4 και 5 Μαϊου 2015 διημερίδα με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση νέων ερευνητών στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης.

Πλήρη ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο των ομιλιών.

1η Μέρα: - Ά Μέρος :http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/10442/8926

               -΄Β Μέρος:http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/10442/8927

2η Μέρα: - Ά Μέρος :http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/10442/8928

               -΄Β Μέρος :http://helios-eie.ekt.gr/EIE/handle/10442/8929

Στις 10 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε για ένατη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας .

9ο FsdetΣτόχος του 9ου ΦΣΔΕΤ με θέμα «Επιχειρώντας με επίκεντρο τον άνθρωπο» ήταν να αποτελέσει μια πανελλήνια επιστημονική συνάντηση νέων μελών ΔΕΠ, υποψήφιων διδακτόρων, νέων ερευνητών αλλά και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών. Η ανταλλαγή απόψεων και οι συζητήσεις αποτέλεσαν το επίκεντρο αυτού του συνεδρίου. Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 9ου φοιτητικύ συνεδρίου ΔΕΤ.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα 2 κεντρικά πάνελ με προσκεκλημένους νέους επιχειρηματίες και φοιτητές δραστήριους σε θέματα επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε η ΜοΚΕ του ΟΠΑ.

Plenary 1: «Επιχειρώντας: Το παρόν»

Plenary 2: «Επιχειρώντας: Το μέλλον»