Βούλγαρης Σπυρίδων

Τμήμα Πληροφορικής
Διεύθυνση Γραφείου: Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών, 5ος όροφος, Γραφείο 501
Τηλέφωνο: 210 - 8203 404

Ο Σπύρος Βούλγαρης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει βασικό πτυχίο από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το University of Michigan στις ΗΠΑ, και διδακτορικό δίπλωμα από το Vrije Universiteit Amsterdam στην Ολλανδία.

Έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός ερευνητής και επίκουρος καθηγητής στο ETH Zurich και στο Vrije Universiteit Amsterdam, αντίστοιχα, ενώ έχει εργασθεί ή τελέσει τμήμα της έρευνάς του στα HP Labs at Palo Alto (California, ΗΠΑ), Microsoft Research at Cambridge (Μεγάλη Βρετανία), INRIA Rennes (Γαλλία), University of Bologna (Ιταλία), και Hughes Network Systems (Maryland, ΗΠΑ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πεδία: Κατανεμημένα Συστήματα, Δίκτυα Ομοτίμων (P2P), Επιδημικά Πρωτόκολλα Μετάδοσης Δεδομένων, Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων, Blockchains, και Συστήματα Υπολογιστών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το ACM Transactions on Computer Systems, ACM Transactions on Sensor Networks, IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering, ACM Operating Systems Review, και άλλα.

Αναλυτικό βιογραφικό: https://acropolis.aueb.gr/~spyros/cv_gr.pdf

Τελευταία ενημέρωση: 26-05-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.