ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Δεριγνύ, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 340

Ο Πέτρος Βαρθαλίτης είναι Επίκουρος Καθηγητής της στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην θεωρητική και εφαρμοσμένη μακροοικονομική, όπως νομισματική και δημοσιονομική πολιτική σε δυναμικά στοχαστικά υποδείγματα γενικής ισορροπίας (DSGE) σε ανοιχτές και κλειστές οικονομίες, πολιτικές για το δημόσιο χρέος και μεταρρυθμίσεις δημοσίου τομέα.

Έχει εργαστεί στο Economic and Social Research Institute (Ireland) και Scottish Fiscal Commission (UK) όπου ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη μακροοικονομικών υποδειγμάτων  με εφαρμογές στην άσκηση μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, στο University of Glasgow (UK) και έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στην Κεντρική Τράπεζα Ελλάδος (Bank of Greece).

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of Economic Dynamics and Control, International Journal of Central Banking, International Journal of Forecasting, CESifo Economic Studies, the Manchester School, Economic Modelling και σε βιβλία από εκδοτικούς οίκους όπως Cambridge University Press and MIT press volume.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 29-07-2022

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.