ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΕΛΑΚΗ ΟΛΓΑ - ΧΑΡΑ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Η Δρ. Παυλοπούλου είναι Οικονομολόγος ειδικευμένη στη Λογιστική που υπηρετεί ως Διδάσκων Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Χρηματοοικονομική Λογιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Προπτυχιακού Τίτλου στην Οικονομική Επιστήμη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη χρηματοοικονομική λογιστική και τις αλληλεπιδράσεις της με τη μακροοικονομική και την εταιρική χρηματοδότηση καθώς και στη διοικητική λογιστική. Έχει διδάξει Λογιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Δρ. Παυλοπούλου έχει επαγγελματική εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, είναι κάτοχος του CFA charter και ενεργός εθελοντής του Ινστιτούτου CFA, Λογιστής Α’ τάξεως και Πιστοποιημένη Αναλύτρια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (επίπεδο δ'). Έχει λάβει ακαδημαϊκά βραβεία και υποτροφίες, όπως το βραβείο Βεργωτή (Cambridge European Trust), υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Βραβείο Βιβλίου YALE και είναι τακτικό μέλος διεθνών συνδέσμων λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Η Δρ. Παυλοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διοίκησης της HSBC Bank, όπου εργάστηκε τόσο στον τομέα επιχειρηματικής τραπεζικής και αγορών όσο και στον τομέα λιανικής τραπεζικής στο Παρίσι, το Δουβλίνο, τη Β. Αγγλία και την Αθήνα.

Τελευταία ενημέρωση: 20-09-2019

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.