ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ - ΧΑΡΑ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Η Δρ. Παυλοπούλου είναι Οικονομολόγος ειδικευμένη στη Χρηματοοικονομική Λογιστική. Διεξάγει έρευνα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Χρηματοοικονομική Λογιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Judge Business School, Newnham College) και Πτυχίου στην Οικονομική Επιστήμη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται πρωτίστως στη χρηματοοικονομική λογιστική και τις αλληλεπιδράσεις της με τη μακροοικονομική και την εταιρική χρηματοδότηση. Η έρευνά της έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το The European Journal of Finance και το International Review of Financial Analysis. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η Δρ. Παυλοπούλου έχει επαγγελματική εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, είναι κάτοχος του CFA charter και ενεργός εθελοντής του CFA Institute, Πιστοποιημένη Αναλύτρια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (επίπεδο δ') και Λογιστής Α’ τάξεως. Έχει λάβει ακαδημαϊκά βραβεία και υποτροφίες, όπως το βραβείο Βεργωτή (Cambridge European Trust), το βραβείο Σεπεντζή, αριστεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Βραβείο Βιβλίου του Πανεπιστημίου YALE και είναι τακτικό μέλος διεθνών συνδέσμων λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Η Δρ. Παυλοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διοίκησης της HSBC Bank, όπου εργάστηκε τόσο στον τομέα επιχειρηματικής τραπεζικής και διεθνών αγορών όσο και στον τομέα λιανικής τραπεζικής στο Παρίσι, το Δουβλίνο, τη Β. Αγγλία και την Αθήνα.

Τελευταία ενημέρωση: 09-01-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.