ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Δεριγνύ, 4ος Όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 552
Ιστότοπος: https://angelosab.github.io/

Ο Άγγελος Αλεξόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής της στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό του από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (Ην. Βασίλειο), στο University College London (Ην. Βασίλειο) και στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ (Ην. Βασίλειο).

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην θεωρητική και εφαρμοσμένη οικονομετρία: ανάλυση χρηματοοικονομικών χρονοσειρών, Μπεϋζιανή εκτίμηση οικονομετρικών υποδειγμάτων, ανάπτυξη υπολογιστικών μεθόδων και στατιστική συμπερασματολογία για στοχαστικά υποδείγματα μεγάλων διαστάσεων.  Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως:  Journal of the Royal Statistical Society: Series A (Statistics in Society), Journal of Computational and Graphical Statistics, Statistics and Computing, Bayesian Analysis.

Τελευταία ενημέρωση: 30-08-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.