Φλυτζάνης Ηλίας

Τμήμα Πληροφορικής
Γραφείο Ομότιμων Καθηγητών
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πατησίων 80, 6ος όροφος (Γραφείο Ομότιμων Καθηγητών)
Τηλέφωνο: 210 - 8203 740

Ο Ηλίας Φλυτζάνης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1942 και τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1959. Έχει Πτυχίο Bachelor στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ (1963), Master στη Φυσική και στα Μαθηματικά και PhD στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Wisconsin στο Madison των ΗΠΑ (1968). Διετέλεσε Assistant Professor στο Πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ (1968-70), και Επικουρικός Καθηγητής και Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1973-1986). Από το 1986 βρίσκεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Αναπληρωτής Καθηγητής μέχρι το 1990 και στη συνέχεια ως Καθηγητής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται βρίσκονται στην περιοχή της Συναρτησιακής Ανάλυσης, ειδικότερα της Εργοδικής Θεωρίας και των Δυναμικών Συστημάτων και στις Εφαρμογές των Μαθηματικών στην Οικονομική Επιστήμη. Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: Transactions of American Mathematical Society, Proceedings of American Mathematical Society, Journal of Functional Analysis, Geometric and Functional Analysis, Israel Journal of Mathematics, Journal of Australian Mathematical Society, Differential and Integral Equations, Acta Mathematica Hungaria, Mathematica Japonica, Monatshefte fur Mathematik, κ.λπ.

Τελευταία ενημέρωση: 08-05-2023

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.