ΤΣΕΚΡΕΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Διεύθυνση Γραφείου: Τροίας 2, 5ος όροφος, Γραφείο 502
Τηλέφωνο: 210 - 8203 928

Ο Ανδριανός Ε. Τσεκρέκος είναι απόφοιτος του Ο.Π.Α. (πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ) και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University). Υπήρξε υπότροφος του Lancaster University Management School ως υποψήφιος διδάκτωρ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και ολοκλήρωσε τη διατριβή του το 2003. Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University) και στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ (University of Durham) στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν επιστρέψει στο Ο.Π.Α. το 2006 ως Λέκτορας Χρηματοοικονομικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Διετέλεσε Πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής το διάστημα από τον Μάιο του 2021 έως και τον Αύγουστο του 2022.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα αποτίμησης χρηματοοικονομικών παραγώγων, εφαρμογές μεθόδων αποτίμησης δικαιωμάτων προαίρεσης στην αξιολόγηση εταιρικών επενδύσεων και η θεωρία εμπράγματων δικαιωμάτων προαίρεσης (real options), θέματα ακίνητης περιουσίας, μοντέλα στοχαστικής και τεκμαρτής μεταβλητότητας και θέματα ποιότητας λογιστικής πληροφορίας και της επίδρασής της στις αγορές μετοχών και παραγώγων. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε υψηλής απήχησης επιστημονικά περιοδικά όπως στα Journal of International Business Studies, Journal of Banking and Finance, European Journal of Operational Research, Journal of Economic Dynamics and Control, European Financial Management, μεταξύ άλλων.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 21-09-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.