ΣΟΝΤΕΡΚΒΙΣΤ ΚΛΑΣ-ΕΡΙΚ

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, 9ος όροφος, Γραφείο 915
Τηλέφωνο: 210 - 8203 679

Ο Klas Eric Soderquist είναι Καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας και Γνώσης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό - MBA International. Υπήρξε προηγουμένως μέλος ΔΕΠ στο Grenoble Ecole de Management στη Γαλλία και έχει διδάξει για ένα ακαδημαϊκό έτος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Brunel (Αγγλία) και BSc-MSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο της Στοκχόλμης (KTH, Σουηδία).

Το ερευνητικό και διδακτικό του έργο σχετίζεται με τη Διαχείριση της Καινοτομίας και των Διαδικασιών Έρευνας και Ανάπτυξης, τη Διαχείριση Γνώσης, την Οργανωσιακή Αλλαγή και την Επιχειρηματικότητα. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως τα Journal of Product Innovation Management, Long Range Planning, R&D Management, Journal of Small Business Management, Business Horizons και OMEGA, μεταξύ άλλων. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του ΟΠΑ (MSL), στο οποίο είναι και Επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Καινοτομίας και Γνώσης.

Ο κ. Soderquist έχει επίσης εργαστεί ως Σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σε θέματα Διαχείρισης και Πολιτικής της Καινοτομίας), στα Ηνωμένα Έθνη (σε θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Στρατηγικών Συμμαχιών) και στο Swedish Office of Science and Technology στο Παρίσι.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 13-09-2022

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.