ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
E-mail:

Ο Αθανάσιος Σκούρας είναι Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο King's College, Durham University και στη London School of Economics. Υπηρέτησε σε διάφορα Πανεπιστήμια της Βρετανίας και ήταν διευθυντής του Οικονομικού Τμήματος για μια οκταετία στο University of East London, καθηγητής από το 1986 και αντιπρύτανης στην περίοδο 1989-92 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει, επίσης, διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Cambridge University, Architectural Association School, China-EEC Management Institute-Beijing, Fudan University-Shanghai και Katholieke Universiteit Leuven. Διετέλεσε, στην Αγγλία, μέλος των επιτροπών Οικονομικής Επιστήμης και Κοινωνικών Επιστημών του Council of National Academic Awards, μέλος του Δ.Σ. της Royal Economic Society και Fellow of the British Institute of Management.

Στην Ελλάδα έχει υπηρετήσει ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και των Δ.Σ. του ΚΕΠΕ και του ΔΙΚΑΤΣΑ. Ήταν, επίσης, πρόεδρος της ΑΒΑΞ ΑΧΕ και μέλος Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας, της ΕΡΓΟΣΕ και της Global Νέα Ευρώπη ΑΧΕ. Διετέλεσε σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα αξιολόγησης στους χώρους της Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε θέματα Εκπαίδευσης και Τεχνικής Βοήθειας στην Ουγγαρία, Ρωσία και Μολδαβία.

Έχει πάνω από πενήντα δημοσιεύματα σε διάφορους χώρους της Οικονομικής Επιστήμης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τέσσερα βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, όπως τα Economic Journal, Economica, Economic Record, National Tax Journal, Public Finance, Journal of Development Studies, Kyklos, Journal of Post-Keynesian Economics κ.ά. Ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών τα Thames Papers in Political Economy και συμμετείχε στη διεύθυνση των British Review of Economic Issues, Greek Economic Review, International Review of Applied Economics και International Papers in Political Economy.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 06-03-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.