ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Αντωνιάδου, 5ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 198

Ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (παράλληλη απασχόληση). Τον Μάϊο του 2018 εκλέχτηκε μέλος της Εθνικής Ακαδημίας επιστημών των ΗΠΑ. Υπήρξε Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οικολογικών Οικονομικών Beijer της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών. Διετέλεσε εκδότης του περιοδικού Environment and Development Economics από το 2005 έως το 2014 και τώρα είναι μέλος της συντακτικής του επιτροπής.

Είναι επίσης co-editor του περιοδικού Environmental and Resource Economics, μέλος της συντακτικής επιτροπής του Annual Review of Resource Economics και associate editor του περιοδικού  Dynamic Games and Applications. Υπήρξε co-editor του περιοδικού Journal of Environmental Economics and Management.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 135 άρθρα σε κορυφαία περιοδικά και συλλογικούς τόμους μεταξύ των οποίων American Economic Review, European Economic Review; Environmental and Resource Economics, Journal of the Association of Environmental and Resource Economists, Journal of Economic Dynamics and Control, Journal of Economic Geography, Journal of Environmental Economics and Management, Journal of Mathematical Economics, Journal of Public Economics, Journal of Risk and Uncertainty, Scandinavian Journal of Economics, Science, και Water Resources Research. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί εννέα βιβλία. Σύμφωνα με τον Google Scholar έχει περισσότερες από 6300 αναφορές (Φεβρουάριος 2019).

Έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή επικεφαλής ερευνητής σε περισσότερα από 35 ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της οικονομίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Τα σημερινά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν χωροχρονική ανάλυση στα οικονομικά, τα οικονομικά της κλιματικής αλλαγής, περιβαλλοντική πολιτική, και αβεβαιότητα και εύρωστο έλεγχο.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 29-11-2021

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.