ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Σε επιστημονική άδεια
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Διεύθυνση Γραφείου: 

Πτέρυγα Αντωνιάδου, 5ος όροφος

Τηλέφωνο: 
8203 198

Ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπήρξε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οικολογικών Οικονομικών Beijer της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών.
Είναι συν-συντάκτης (co-editor) του περιοδικού Environmental and Resource Economics, μέλος της συντακτικής επιτροπής του Annual Review of Resource Economics) και associate editor του περιοδικού  Dynamic Games and Applications. Διετέλεσε εκδότης του περιοδικού Environment and Development Economics από το 2005 έως το 2014 και είναι τώρα μέλος του συμβουλίου σύνταξης. Έχει επίσης διατελέσει συν-συντάκτης (co-editor) του περιοδικού Journal of Environmental Economics and Management.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε κορυφαία περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των American Economic Review, Science, European Economic Review, Journal of the Association of Environmental and Resource Economists Journal of Economic Dynamics and Control, Journal of Environmental Economics and Management, Journal of Economic Geography, Journal of Mathematical Economics, Journal of Public Economics, Journal of Risk and Uncertainty, Environmental and Resource Economics, Regional Science and Urban Economics, Resource and Energy Economics, Water Resources Research.  Έχει γράψει ή εκδώσει 8 βιβλία. Σύμφωνα με την βάση δεδεομένων  Google Scholar, οι τρέχουσες αναφορές του (Σεπτέμβριος 2017) είναι 5380 και ο δείκτης h (h-index) είναι h = 37.
Έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή επικεφαλής ερευνητής σε περισσότερα από 25 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, την ελληνική κυβέρνηση ή από ιδιωτικές πηγές στον τομέα της οικονομίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Τα σημερινά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Χωροχρονική δυναμική στα οικονομικά, Οικονομικά της κλιματικής αλλαγής, Περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση πόρων, Ανάλυση κόστους-οφέλους, Περιβάλλον και Ανάπτυξη, Εξελικτικές προσεγγίσεις σχεδιασμού πολιτικής, Αβεβαιότητα και robust control.
 

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]