ΜΙΑΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
(Σε επιστημονική άδεια)
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Δεριγνύ, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 447

Η Αναστασία Μιαούλη, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πτυχίο και M.Sc. in Economics από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και έλαβε το διδακτορικό της από το University of London (Ph.D in Economics, 1990). Η πρόσφατη ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται σε θέματα μακροοικονομίας, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντος και εργασίας, δημοσιονομικής πολιτικής και διαμόρφωσης μισθών και απασχόλησης στα πλαίσια μακροοικονομικών υποδειγμάτων γενικής ισορροπίας.

Έχει υπάρξει Honorary Senior Research Fellow στο City University London UK, έχει επισκεφτεί και διδάξει σαν Επισκέπτρια Καθηγήτρια μεταξύ άλλων στο University of Bern, Queen Mary College University of London, University of Cyprus. Είναι Εμπειρογνώμονας Αξιολογητής για Ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και Vice Chair σε διαδικασίες αξιολόγησης σε Marie Curie, ΙΤΝ, Cofund και άλλες ερευνητικές δραστηριότητες του προγράμματος Horizon 2020 της ΕΕ.

Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει υπηρετήσει ως κριτής σε πολλά από αυτά (Journal of Economic Studies, International Review of Applied Economics, Journal of Macroeconomics, Economic Modelling). Η πλούσια διδακτική εμπειρία της αφορά σε θέματα μακροοικονομίας, οικονομικών της εργασίας, οικονομετρίας κ.α. και έχει επιμεληθεί την έκδοση δύο βιβλίων σε θέματα μακροοικονομικής και μαθηματικών οικονομικών. Έχει παρουσιάσει εργασίες της σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει υπάρξει μέλος/εταίρος επαγγελματικών-ακαδημαϊκών οργανώσεων, όπως European Association of Labour Economists, European Economic Association, International Atlantic Economic Society κ.ά.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 01-09-2021

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.