ΜΑΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τμήμα Πληροφορικής
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών, 4ος όροφος, Γραφείο 405
Τηλέφωνο: 210 - 8203 931

Ο Δρ. Ιωάννης Φ. Μαριάς έλαβε το δίπλωμά του ως μηχανικός από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών το 1995 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε σε ιδιωτικές εταιρίες στα τμήματα Ερευνάς και Ανάπτυξης ΤΠΕ σχεδιάζοντας νέες υπηρεσίες και τηλεπικοινωνιακά πρωτόκολλα ως ερευνητής ή συντονιστής έργων. Εν συνεχεία συμμετείχε σε πλήθος Ευρωπαϊκών (πλαίσια ACTS και IST) και Εθνικών (ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΠΕΝΕΔ, ΔΣΒΕΠΡΟ) ερευνητικών έργων. Έχει διατελέσει σύμβουλος δικτύων και ασφάλειας στις ΤΠΕ για τη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών και της Γ.ΓΔ.Δ. του ΥΠΕΣΔΔΑ, συμβάλλοντας στα έργα TAXIS, ΣΥΖΕΥΞΙΣ και Αριάδνη (ΚΕΠ).

Τη διετία 2005-06 δίδαξε ως επισκέπτης (ΠΔ407/80) μαθήματα Δικτύων και Ασφάλειας ΠΣ στο ΕΚΠΑ και στο ΟΠΑ. Το 2006 εξελέγχθηκε λέκτορας Ασφάλειας Υπολογιστών και Δικτύων στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε ενεργά στα μέσα του 2007. Το 2012 εξελίχθηκε σε Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο τμήμα και γνωστικό αντικείμενο.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από εβδομήντα εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία, έχει επιμεληθεί πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε τεχνικές επιτροπές συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο Internet επόμενης γενιάς, στα δίκτυα αισθητήρων, στα δια-οχηματικά δίκτυα, στις υπηρεσίες VoIP, στα ασύρματα και κινητά δίκτυα και στο κινητό επιχειρείν.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 12-06-2019

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.