ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Διεύθυνση Γραφείου: Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών, 5ος όροφος, Γραφείο 512
Τηλέφωνο: 210 - 8203 923

Ο Κασιμάτης Κωνσταντίνος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο Χρηματοοικονομική Διοίκηση.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Xρηματοοικονομική-Mακροοικονομική, Πανεπιστήμιο Middlesex (1997-2000), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MA) in Money, Banking and Finance, Πανεπιστήμιο Middlesex (1995-1996) και Πτυχίου BA in Business Administration από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton (1992-1995).

Κατά την περίοδο 2003-2009 ήταν Λέκτορας και την περίοδο 2009-2015 Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Την περίοδο 2002-2003 εργάστηκε στη Διεύθυνση του Risk Management της Εμπορικής Τράπεζας. Κατά τα έτη 1998 - 2000 (part-time) και 2000-2002 (full-time) υπήρξε Λέκτορας Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Middlesex, υπεύθυνος μαθημάτων Χρηματοοικονομικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και επιβλέπων πτυχιακών εργασιών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος 'Money, Banking and Finance'. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της αποτίμησης αξιογράφων, συμπεριφορική χρηματοοικονομική, εθνικό χρηματοοικονομικό κίνδυνο και διάρθρωση χαρτοφυλακίου. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Banking and Finance, Journal of International Money and Finance, Journal of Business Finance and Accounting, Review of Quantitative Finance and Accounting, International Review of Financial Analysis, κ.α. Διατελεί κριτής άρθρων (referee) για διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και διεθνή εκδοτικό οίκο.

Τελευταία ενημέρωση: 04-10-2018

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.