ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΥΨΩ

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Διεύθυνση Γραφείου: Τροίας 2, 5ος όροφος, Γραφείο 508
Τηλέφωνο: 210 - 8203 485

Η κ. Καλυψώ Καραντινού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Μάρκετινγκ (MSc in Marketing, University of Manchester), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ακαδημαϊκή Διδασκαλία (Postgraduate Diploma in Academic Practice, University of Manchester) και Διδακτορικού Διπλώματος στο Μάρκετινγκ (PhD in Marketing, University of Manchester) με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και στη Διοίκηση Σχέσεων με Πελάτες.
 
Η κ. Καραντινού διδάσκει προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και έχει κερδίσει βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας και υψηλής διδακτικής επίδοσης για τη διδασκαλία της τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει επίσης εργαστεί επί σειρά ετών στο Manchester School of Management, University of Manchester ως Λέκτορας στο Μάρκετινγκ (2001-2005) και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μάρκετινγκ (2005-2008).
 
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα βρίσκονται στο χώρο του Μάρκετινγκ Υπηρεσιών, των Επαγγελματικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, του Τουρισμού, της Διοίκησης Σχέσεων με Πελάτες, της Διοίκησης του Χώρου Παροχής της Υπηρεσίας (Servicescapes), της μελέτης της Επίδρασης της Οικονομικής Κρίσης στη Συμπεριφορά Καταναλωτή και της Διοίκησης της Καινοτομίας. Το δημοσιευμένο έργο της περιλαμβάνει 39 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια, καθώς και συμμετοχή σε βιβλία και συλλογικούς τόμους. Η κ. Καραντινού είναι από το 2013 η εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διοικούσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).
 

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 20-04-2022

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.