ΖΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Part-time
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Αντωνιάδου, 5ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 171

Ο Γιώργος Π. Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει θητεύσει και ως Πρόεδρος κατά τα έτη 1996-1998 και 2004-2008.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, δημοσιευμένα σε μεγάλα διεθνή οικονομικά περιοδικά και συλλογές άρθρων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εφαρμοσμένη οικονομετρία, την ανάλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, τη διεθνή ανάπτυξη.

Έχει θητεύσει σε δημόσιες θέσεις ως Υπουργός Οικονομικών, Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα. Υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας «Κυριακάτικο ΒΗΜΑ».

Τελευταία ενημέρωση: 18-01-2023

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.