ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Δεριγνύ, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 437

Ο Στέλιος Αρβανίτης είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει επισκέπτης λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει διδάξει και στο Τμήμα ΔΕΟΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδασκαλία του αφορά κυρίως σε μαθήματα Μαθηματικών, Στατιστικής και Οικονομετρίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η Διδακτορική του Διατριβή εκπονήθηκε στο Τμήμα ΔΕΟΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορούσε σε Ιδιότητες (Κατανομών Πεπερασμένης Διάστασης και Ασθενούς Σύγκλισης) μη Γραμμικών Στοχαστικών Ανελίξεων, καθώς και σε Ιδιότητες (Ασυμπτωτικές Προσεγγίσεις Υψηλότερης Τάξης) έμμεσων Εκτιμητών. Έχει δημοσιεύσει ή έχει δεκτά προς δημοσίευση περίπου τριάντα άρθρα σε διεθνή περιοδικά με την διαδικασία της κρίσης, μεταξύ των οποίων στα International Journal of Forecasting, European Journal of Operational Research, Management Science, Journal of Econometrics, Econometric Theory, Journal of Business and Economic Statistics, Econometrics Journal, Economics Letters, Journal of Time Series Analysis, Statistics and Probability Letters, Communications in Statistics: Theory and Methods, κ.α. Έχει υπάρξει κριτής άρθρων σε διεθνή περιοδικά όπως τα Journal of Econometrics, Physica A, Journal of the American Statistical Association, Journal of Economic Dynamics and Control, International Journal of Forecasting, International Transactions in Operational Research, Journal of the Royal Statistical Society, κ.α. Είναι επίσης reviewer άρθρων για το περιοδικό της AMS, Mathematical Reviews, και προσκεκλημένος αρχισυντάκτης στο περιοδικό MDPI Mathematics.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην μελέτη διατάξεων στοχαστικής κυριαρχίας σε χώρους κατανομών πιθανότητας, με εφαρμογές στην μαθηματική χρηματοοικονομική, στην κατασκευή στατιστικών ελέγχων για τα παραπάνω, και στην εξαγωγή της ασυμπτωτικής τους θεωρίας με εφαρμογές στην χρηματοοικονομική οικονομετρία, στην μελέτη έμμεσων εκτιμητών στα πλαίσια της θεωρητικής οικονομετρίας, και στην μελέτη οριακών θεωρημάτων για μετασχηματισμούς τύπου martingale  με εφαρμογές σε διαδικασίες επαγωγής σε μη γραμμικές ή/και μη στάσιμες στοχαστικές ανελίξεις.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 07-09-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.