ΠΕΧΛΙΒΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πατησίων 80, 4ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 728
Ο Λάμπρος Πεχλιβάνος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος έρευνας (charge de recherche) στο Institut d'Economie Industrielle (IDEI) της Τουλούζης, ως Marie Curie Fellow, και ερευνητικός σύμβουλος στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του University of Passau.
 
Σπούδασε Οικονομικά αρχικά στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε πτυχίο, και μετά στη Βοστώνη στο Boston University από όπου έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών (Ph.D. in Economics).
 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Οικονομικών της Πληροφόρησης, Βιομηχανικής Οργάνωσης, Θεωρίας Συμβάσεων και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά (Journal of Labor Economics, Games and Economic Behavior, European Journal of Operation Research, etc), σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.
 

Τελευταία ενημέρωση: 11-06-2024

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.