aceinnews

Εγγραφή στο Ροή aceinnews
Athens Center For Entrepreneurship And Innovation
Ενημερώθηκε: πριν από 5 ημέρες 19 ώρες

European Satellite Navigation Competition, ESNC 2018

20 Ιούνιος 2018 - 4:33μμ

European Satellite Navigation Competition, ESNC 2018: Υποβολή 1 Μαΐου – 31 Ιουλίου

Galileo (GNSS) το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης ακριβείας – έναυσμα για νέες εφαρμογές

Ο διαγωνισμός καινοτομίας European Satellite Navigation Competition (ESNC) διοργανώνεται σε ετήσια βάση και βραβεύει τις καλύτερες υπηρεσίες, προϊόντα, και επιχειρηματικές ιδέες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα προσδιορισμού θέσης στην καθημερινότητα (https://www.esnc.eu/). Στόχος του ESNC είναι η υποστήριξη προτάσεων σε κάθε στάδιο ανάπτυξης με απώτατο στόχο την επιχειρηματική αξιοποίηση του προϊόντος ή υπηρεσίας με  βραβεία συνολικής αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου Ευρώ σε περισσότερες από 20 κατηγορίες προκλήσεων.

Οι εταίροι της έκδοσης 2018 είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία GNSS (GSA), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI). Η ερευνητική μονάδα SenseLab (www.senselab.tuc.gr) του Πολυτεχνείου Κρήτης (www.tuc.gr) αποτελεί τον περιφερειακό εταίρο του διαγωνισμού ESNC (Greece Challenge) επιδιώκοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή/και αξιοποιούν δεδομένα GNSS. Οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και πλοήγησης έχουν γίνει ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητας ενώ η επιχειρησιακή λειτουργία του Galileo μας οδηγεί στην αναζήτηση καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών σε πλήθος εφαρμογών όπως ενδεικτικά  γεωργία, περιβάλλον, κατασκευές, εξορύξεις, αεροπλοΐα, μεταφορές, εφαρμογές έξυπνων πόλεων, κινητών τηλεφώνων, άμυνας και ασφάλειας, εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων, διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, τραπεζικής πίστης, κ.ά.

Εκτός του SenseLAB και του Πολυτεχνείου Κρήτης, φορείς υποστήριξης για το Ελληνικό βραβείο είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ο  Σύνδεσμος  Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προκλήσεις, τα βραβεία και τους εταίρους της φετινής χρονιάς, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.esnc.eu/prize/greece/.

Πληροφορίες: Επ. Καθ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Regional Manager ESNC Greece, Πολυτεχνείο Κρήτης, +306974478823, 2821037676, email: ppartsi@gmail.com

Υποβολή αιτήσεων 1η Μαΐου – 31 Ιουλίου 2018.

The post European Satellite Navigation Competition, ESNC 2018 appeared first on ACEin.

CruiseInn Education Program

23 Απρίλιος 2018 - 4:24μμ

CruiseInn: Εκπαιδεύσου, Δικτυώσου και Ανέπτυξε την επιχείρησή σου ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με τη Celestyal Cruises!

 

Στις 31 Μαΐου ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για το κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού.

Μέχρι την Πέμπτη 31  Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν στο CruiseInn, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, να εκπαιδευτούν και να συνεργαστούν με κορυφαίες εταιρείες.

 Η φετινή διοργάνωση επανέρχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 2 – 9 Ιουλίου με την υποστήριξη της Celestyal Cruises, για να προσφέρει μια νέα εμπειρία, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση νέων επαγγελματιών ή επιχειρηματιών με σημαντικές εταιρείες στο χώρο του Τουρισμού, της Οινογαστρονομίας, της Ναυτιλίας και της Τεχνολογίας, με σκοπό τη δημιουργία συνεργιών και στρατηγικών συνεργασιών.

 Είσαι επιχειρηματίας, νέος επαγγελματίας ή φοιτητής; Έχεις μια καινοτόμο ιδέα που θέλεις να αναπτύξεις αλλά σου λείπουν γνώσεις και ιδανικοί συνεργάτες; Θέλεις να συνεισφέρεις τα skills σου σε μια επιχειρηματική ιδέα ομάδα και να συμμετάσχεις στη δημιουργία μιας νέα startup ή τρέχεις ήδη τη δική σου εταιρεία; Τότε το CruiseInn είναι η ιδανική ευκαιρία για εσένα!

Για το CruiseInn 2018 αναζητούμε συμμετέχοντες με έτοιμα τεχνολογικά προϊόντα αλλά και ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών στον κλάδο της φιλοξενίας και της κρουαζιέρας. Οι ιδέες που θα αναδειχθούν θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις λύσεις τους με τη συνεργασία της Celestyal Cruises – την εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα και στόλο τεσσάρων κρουαζιεροπλοίων και της Aldemar Resorts, μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα με δυναμικότητα 5.500 κλινών. Επιπλέον λύσεις που εστιάζουν στην βελτιστοποίηση της παραγωγής στη γεωργία και οινοπαραγωγή θα μπορούν να εξετάσουν τις ανάγκες της Santowines, ενός από τους δυναμικότερους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα με 1200 μέλη. Οι ιδέες που θα αναδειχθούν θα λάβουν συνδρομή 1 έτους στο Cisco Solutions Partner Program, και πλήρη υποστήριξη από τους engineers της Logicom για να διασυνδέσουν το software τους με τις hardware λύσεις της Cisco.

 Φέτος το CruiseInn ταξιδεύει με το Celestyal Crystal, θα επισκεφθεί Μύκονο, Μήλο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Σάμο, και το πρόγραμμα του θα περιλαμβάνει ομιλίες έμπνευσης και εξειδικευμένα workshops από επιχειρηματίες και στελέχη με μεγάλη εμπειρία σε αντικείμενα όπως digital product management, growth marketing, international expansion, investments and financing.

 

Το κόστος συμμετοχής για τα άτομα που θα επιλεγούν, ανέρχεται σε 320 ευρώ – χάρη στην υποστήριξη της Celestyal Cruises και των χορηγών του προγράμματος, και συμπεριλαμβάνει το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τον ναύλο, τα λιμενικά τέλη, φιλοδωρήματα, διαμονή, πλήρη διατροφή εντός του Celestyal Crystal και δύο εκδρομές στους προορισμούς μας.

Υποβάλετε την αίτησή σας μέχρι τις 31 Μαΐου στο getcruiseinn.com, ώστε να έχετε την ευκαιρία να σαλπάρετε και εσείς με το πλοίο επιχειρηματικότητας. Οι 45 συμμετέχοντες που θα σαλπάρουν με το CruiseInn θα επιλεγούν μετά από διαδικασία αξιολόγησης.

 

Το CruiseInn 2018 συνδιοργανώνεται με την υποστήριξη της Celestyal Cruises, τη μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα την Ελλάδα. Χορηγοί της δράσης είναι η Cisco Greece, η Logicom, το e-food.gr, η Beat, o Κουτσοδόντης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και η Aldemar Resorts.

 

Την αιγίδα τους προσφέρουν το Υπουργείο Τουρισμού, ο Δήμος Μυκόνου, ο Δήμος Μήλου, ο Δήμος Ηρακλείου, το Visit Greece και το Bluegrowth.

 

Let’s Get CruiseInn!

 

The post CruiseInn Education Program appeared first on ACEin.

Πάρε μέρος στο 2ο COSMOTE HACKATHON!

27 Μάρτιος 2018 - 2:01μμ

COSMOTE HACKATHON: Η COSMOTE αναζητά τις καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο

Τις ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο αναζητά η COSMOTE διοργανώνοντας, για δεύτερη χρονιά, το μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας COSMOTE HACKATHON. Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται αποκλειστικά στο www.cosmotehackathon.gr, έως τις 22 Απριλίου.

 Με κεντρικό μήνυμα «Innovating for a better world», το COSMOTE HACKATHON απευθύνεται σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε θέματα προγραμματισμού, design, επικοινωνίας, και επιχειρηματικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες 2-5 ατόμων. Αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες νέες τεχνολογίες, καλούνται να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη, φιλική προς το χρήστη, τεχνολογική λύση-πρότυπο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα στη νέα ψηφιακή εποχή. 

 «Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του περσινού COSMOTE HACKATHON που ανέδειξε σπουδαίες ιδέες και τεχνολογικές λύσεις, ο μαραθώνιος διαγωνισμός καινοτομίας της COSMOTE είναι και πάλι εδώ για να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για την καινοτομία. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες τους για το μέλλον και να συμβάλλουμε ώστε οι καλύτερες να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί στην COSMOTE πιστεύουμε πως με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.

 Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής καινοτομίας, που θα διεξαχθεί στις 12 & 13 Μαΐου στην ΟΤΕΑcademy, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν για 48 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, θα είναι εκεί για να στηρίξουν τις ομάδες, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση.

 

Ειδική επιτροπή θα αναδείξει τρεις νικήτριες ομάδες. Η 1η ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η 2η ομάδα €5.000 και η 3η ομάδα €2.500. Ανεξάρτητα από τις επιλογές της επιτροπής, θα προσφερθεί δωρεάν φιλοξενία, συστηματική καθοδήγηση (coaching) και συμβουλευτικές υπηρεσίες διάρκειας 6 μηνών από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε δύο από τις ομάδες που θα συμμετέχουν.

The post Πάρε μέρος στο 2ο COSMOTE HACKATHON! appeared first on ACEin.