aceinnews

Εγγραφή στο Ροή aceinnews
Athens Center For Entrepreneurship And Innovation
Ενημερώθηκε: πριν από 2 ημέρες 15 ώρες

Δελτίο Τύπου: Ignite Ideas | Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που περάσαν στην 3η φάση

6 Μάρτιος 2019 - 12:07μμ
 

Ολοκληρώθηκαν η 1η και η 2η φάση του προγράμματος επιτάχυνσης “Ignite Ideas” που διοργανώνει για πρώτη φορά η Nestle, με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η 1η φάση του προγράμματος “Ignite Ideas” έτρεξε από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, με 108 συμμετέχοντες και 36 διαφορετικές προτάσεις για καινοτόμα συστατικά τροφίμων, καινοτόμες μεθόδους επεξεργασίας και συσκευασίας και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για τον καταναλωτή και τον πελάτη.

Δεκαεννιά ομάδες  προκρίθηκαν στη 2η φάση του προγράμματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίμηνης διαδικασίας (Νοέμβριος – Δεκέμβριος), οργανώθηκαν ειδικά workshops για την ενίσχυσή τους, ενώ παράλληλα στις ομάδες παρασχέθηκε ουσιαστική οργανωτική και τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση των προτάσεών τους από περισσότερα από 30 στελέχη της Nestle.

 Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, οι ομάδες παρουσίασαν την επιχειρηματική ιδέα τους στην επιτροπή αξιολόγησης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Nestle. Ο ανταγωνισμός των ομάδων ήταν μεγάλος, καθώς η πληθώρα των ποιοτικών καινοτόμων προτάσεων έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της επιτροπής αξιολόγησης.

 Η 2η φάση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ομάδων που προκρίνονται στην 3η και τελευταία φάση του προγράμματος, κατά την οποία καλούνται να πραγματοποιήσουν πιλοτικό σε πραγματικό περιβάλλον και αυτές είναι:

bespot

Με τη bespot, οι καταναλωτές ανακαλύπτουν και κερδίζουν δώρα, απλά ανοίγοντας την εφαρμογή, στα σημεία που ήδη επισκέπτονται. Η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις έρευνας αγοράς και ενίσχυσης της επισκεψιμότητας επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο. 

BIO2CHP

Η BIO2CHP είναι spin-off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση τεχνολογίας, η οποία αντιμετωπίζει τους μέχρι σήμερα τεχνικούς περιορισμούς και επιτρέπει τη χρήση στερεής υπολειμματικής βιομάζας προς παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, τοπικά και σε μικρή κλίμακα.

Coffeco

Η νεοφυής εταιρεία Coffeco, αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για την δημιουργία φαινολικών ουσιών οι οποίες περιέχουν ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν την υγεία του ανθρώπου.

FOODAKAI

Το FOODAKAI είναι ένα ευφυές online σύστημα το οποίο βοηθάει τις εταιρείες τροφίμων να κάνουν εκτίμηση της επικινδυνότητας για τα προϊόντα που παράγουν έχοντας πρόσβαση στην παγκόσμια πληροφορία για ασφάλεια τροφίμων.

InSyBio

Η InSyBio εξατομικεύει την επιλογή του καφέ βάσει των χαρακτηριστικών και του γονιδιακού προφίλ των καταναλωτών με χρήση της καινοτόμους τεχνολογίας της για εξαγωγή βιοδεικτών.

ShopMind

Η ShopMind εξειδικεύεται στα retail analytics, στόχος της είναι η κατανόηση των αγοραστών που επισκέπτονται τα λιανεμπορικά καταστήματα. Έχει αναπτύξει μια συνεργατική Big Data πλατφόρμα για λιανέμπορους  και προμηθευτές, όπου μπορούν να παρακολουθούν insights για τους πελάτες τους, να βλέπουν την απόδοσή τους (benchmarking) και να προσαρμόζουν την εμπορική τους στρατηγική.

 Οι ομάδες που θα ανακοινωθούν στο τέλος της 3ης  φάσης τον Απρίλιο 2019, θα υποστηριχθούν περαιτέρω για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://igniteideas.gr/el/

The post Δελτίο Τύπου: Ignite Ideas | Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που περάσαν στην 3η φάση appeared first on ACEin.

9ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας ΜοΚΕ ΟΠΑ

4 Μάρτιος 2019 - 1:31μμ

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Δομής Απασχόλησης
και Σταδιοδρομίας (ΜοΚΕ) του ΟΠΑ σας προσκαλεί να δηλώσετε
συμμετοχή στον 9ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας.

 

Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και θέλεις να την αναπτύξεις; Θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία ως νέος επιχειρηματίας; Τότε, δήλωσε συμμετοχή στον 9ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί,μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές/-τριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και οι απόφοιτοι των τελευταίων 2 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα, μέσω της σύνθεσης ομάδων από μέλη διαφορετικής/συμπληρωματικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας.

Όροι συμμετοχής:
· Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να είναι φοιτητής/τρια ή νέος απόφοιτος (των τελευταίων 2 ετών) του ΟΠΑ.

Η διαδικασία: Μέσω συνεχούς ανατροφοδότησης από έμπειρους μέντορες – αναγνωρισμένους επιχειρηματίες ή στελέχη εταιρειών – και συμμετοχής σε μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων, οι συμμετέχουσες ομάδες θα μπορούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες ώστε να τις μετατρέψουν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ή προϊόντα.
Κατηγορίες Διαγωνισμού: Οι ομάδες επιλέγουν μία εκ των πέντε κατηγοριών στην οποία θα αναπτύξουν την πρότασή τους: (α) Χρηματο-οικονομικές Υπηρεσίες, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Τεχνολογίες Πληροφορικής, (γ) Πράσινη ή Κοινωνική επιχειρηματικότητα, (δ) Γενική Κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα στάδια και την εξέλιξη του Διαγωνισμού θα αναρτώνται, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησής του, στην επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού σ’ αυτόν εδώ το σύνδεσμο.

Έπαθλα Διαγωνισμού: Οι ομάδες που θα διακριθούν θα πάρουν χρηματικά έπαθλα και θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν περαιτέρω υποστήριξη στην ανάπτυξη της ιδέας τους μέσω της ένταξής τους στην θερμοκοιτίδα Athens Center of Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του ΟΠΑ.

Ανάλυση των τριών επιμέρους φάσεων του 9ου Διαγωνισμού
Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

1η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας
Προθεσμία: 31 Μαρτίου 2019

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η ενημέρωση και η υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας σε συνοπτικό έντυπο (διαθέσιμο στο www.mke.aueb.gr στην κατηγορία «Διαγωνισμός 2019»). Με το πέρας της προθεσμίας υποβολής, οι υποβληθείσες ιδέες αξιολογούνται από έμπειρους επιχειρηματίες ή στελέχη της αγοράς. Εντός του Απριλίου 2019 όλες οι ομάδες λαμβάνουν τροφοδότηση αναφορικά με την ιδέα τους, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνονται οι ομάδες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και ως εκ τούτου προκρίνονται στη 2η Φάση για την Ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Εγχειρημάτων τους.

2η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικού Σχεδίου
Προθεσμία: 15 Ιουλίου 2019

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και του επιχειρηματικού της σχεδίου. Για την υποστήριξη των ομάδων στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της ιδέας τους στη φάση αυτή λαμβάνουν χώρα μια σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια και mentoring sessions. Τα παραδοτέα της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού είναι το επιχειρηματικό σχέδιο του προτεινόμενου εγχειρήματος. Με το πέρας της προθεσμίας, όλες οι προτάσεις αξιολογούνται από έμπειρους επιχειρηματίες, ή στελέχη της αγοράς και οι καλύτερες προτάσεις προκρίνονται στην 3η φάση του Διαγωνισμού.
Αρχές Σεπτεμβρίου 2019 θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στην 3η φάση
του Διαγωνισμού.

3η Φάση: Παρουσίαση των επιχειρηματικών προτάσεων των διακριθεισών ομάδων στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού με σκοπό την ανάδειξη των νικητριών ομάδων (μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019).

The post 9ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας ΜοΚΕ ΟΠΑ appeared first on ACEin.

Δελτίο Τύπου: Διημερίδα Καινοτομίας, Attica Bank: The Challenger Bank

26 Φεβρουάριος 2019 - 3:26μμ

Διημερίδα Καινοτομίας: Attica Bank: The Challenger Bank

 

Η Attica Bank σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν τη διημερίδα «Attica Bank Innovation Days» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου στους χώρους του Κέντρου ACEin (Κεφαλληνίας 46, 2ος όροφος).

 

Η διημερίδα έχει στόχο να αναπτύξει τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης σε άτομα που έχουν ένα καλό υπόβαθρο στον τομέα της πληροφορικής και συναφών αντικειμένων αλλά χρειάζεται να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με τη λειτουργία της Σύγχρονης Τραπεζικής.

 

Στις μέρες μας, η τεχνολογική καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης στη Σύγχρονη Τραπεζική, μέσα από την παροχή λύσεων σε πολλαπλά καίρια ζητήματα, την αλλαγή του τρόπου αλληλεπίδρασής με τον πελάτη, την υποστήριξη ψηφιακών καναλιών, την ενδυνάμωση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.

 

Κυρίαρχο όραμα της Attica Bank μέσω της δράσης “Attica Bank Innovation Days” αποτελεί η σύνδεση του παραγωγικού δυναμικού με την επιστημονική κοινότητα για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και πρακτικών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

 

  • Παρακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονης τραπεζικής
  • Συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια παραγωγής καινοτόμων ιδεών
  • Σχεδιάσουν καινοτόμες τραπεζικές υπηρεσίες
  • Έρθουν σε επαφή με τραπεζικά στελέχη για συμβουλευτική και ανάπτυξη ικανοτήτων

 

Η διημερίδα απευθύνεται σε απόφοιτους προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου πληροφορικής ή συναφών αντικειμένων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι συμμετέχοντες στη δράση θα επιλεγούν μετά από διαδικασία αξιολόγησης.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη την προεγγραφή στο σύνδεσμο εδώ.

 

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τη διημερίδα και το αναλυτικό πρόγραμμα στο σύνδεσμο εδώ.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλούμε επικοινώνησε με το Κέντρο ACEin στο τηλέφωνο 210 8203827 ή στο e-mail acein@aueb.gr.

 

The post Δελτίο Τύπου: Διημερίδα Καινοτομίας, Attica Bank: The Challenger Bank appeared first on ACEin.

Δελτίο Τύπου: Τελικός και βράβευση 11ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018

5 Φεβρουάριος 2019 - 1:11μμ

Σημαντικές διακρίσεις και βραβεία για επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες του 11ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018

 

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου διοργανώθηκε ο τελικός και η βράβευση του 11ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018 (www.ennovation.gr) στο Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποστηρίζεται από 20 Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι 17 ομάδες του Entrepreneurship και Research Stream, που προκρίθηκαν στον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μία 17μελή επιτροπή ειδικών και επενδυτών. Μεταξύ των μελών της επιτροπής ήταν εκπρόσωποι των τεσσάρων funds του Innovation Window, Big Pi, Metavallon VC, Uni.Fund και Velocity Partners, εκπρόσωποι της επιστημονικής επιτροπής από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Έξι (6) από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία ύψους 11.000 ευρώ που θα τους δώσουν το έναυσμα να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους.  Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

The Technology Innovation Awards

1ο βραβείο στην ομάδα Cor-IS: Αφορά μια καινοτόμα, μη-επεμβατική συσκευή για την έγκαιρη διάγνωση της Στεφανιαίας Νόσου, μέσω της αποτίμησης της λειτουργικότητας του ενδοθηλίου.

2ο βραβείο στις ομάδες:

- iCry2Talk: Αφορά μια έξυπνη διεπαφή ανάμεσα στο γονέα και το μωρό με τη μορφή ενός mobile app, που μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο το κλάμα του μωρού αντιστοιχίζοντάς το με τις ανάγκες του.

- TremorFreeMe: Αφορά μια διακριτική συσκευή που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι, η οποία σταματάει το τρέμουλο και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από ανεξέλεγκτο τρέμουλο στο χέρι.

The Entrepreneurial Impact Awards

1ο βραβείο στην ομάδα SEAMX: Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών γεγονότων με σκοπό να βοηθήσει τους διοργανωτές να σχεδιάσουν αδιάλειπτες αθλητικές εμπειρίες.

2ο βραβείο στην ομάδα Weddin: Πρόκειται για ένα application οργάνωσης γάμου που δίνει λύσεις στα προβλήματα των μελλόνυμφων.

The Young Entrepreneurship Award

Aidplex: Αφορά μια HealthTech καινοτομία, η οποία στοχεύει να εξελίξει τα ορθοπεδικά προϊόντα. Το πρώτο προϊόν της AidPlex, είναι οι έτοιμοι για χρήση νάρθηκες, με εφαρμογή τόσο σε κατάγματα, όσο και σε άλλες νευρολογικές παθήσεις.  

Φέτος, οι Χρυσοί Χορηγοί του διαγωνισμού ήταν η Eurobank και η Interamerican.

Επίσης, το διαγωνισμό υποστήριξαν ως Χορηγοί, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, η Beiersdorf, η COSMOTE η PEOPLECERT, το Uni.Fund και η Viva Wallet. Επιπλέον,  η εταιρία Lancom παρείχε υπηρεσίες cloud σε 6 ομάδες δωρεάν για 12 μήνες, η PEOPLECERT έδωσε μία υποτροφία παρακολούθησης για το Coding Bootcamp, το Reload Greece έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα Magos να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme, το Κέντρο ACEin έδωσε στις ομάδες Bioprivacy και Deemos τη δυνατότητα να λάβουν συστηματική καθοδήγηση, υποστηρικτικές υπηρεσίες, mentoring και φιλοξενία για 6 μήνες και το NBG Business Seeds έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα Cor-IS να περάσει απευθείας στη 2η φάση του «Διαγωνισμoύ Καινοτομίας και Τεχνολογίας» συνοδευόμενη από ένα tablet.

The post Δελτίο Τύπου: Τελικός και βράβευση 11ου Δια-Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018 appeared first on ACEin.