aceinnews

Εγγραφή στο Ροή aceinnews
Athens Center For Entrepreneurship And Innovation
Ενημερώθηκε: πριν από 1ημέρα 2 ώρες

Cardlink: To Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας «Emphasis» είναι σε εξέλιξη.

26 Ιούλιος 2019 - 3:41μμ

Οι ομάδες που θα δούμε στον τελικό της δεύτερης φάσης.

Το πρόγραμμα «Emphasis» είναι μία πρωτοβουλία της Cardlink, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σαν στόχο να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Στην πρώτη φάση του προγράμματος συμμετείχαν 34 επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες, οι  οποίες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις εξής θεματικές ενότητες του Retail: Business Analytics, Customer Experience, Payments/Added Value Services, Retail Modernization.

Οι 8 ομάδες που ξεχώρισαν, προχώρησαν στη 2η φάση του προγράμματος και έλαβαν συμβουλευτική καθοδήγηση και εξειδικευμένο feedback από τους business experts της Cardlink στα “Pivoting Workshops” που πραγματοποιήθηκαν. Στόχος της φάσης αυτής ήταν οι ομάδες  να ορίσουν τις διαστάσεις του δικού τους Proof of Concept που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν σε πραγματικό περιβάλλον συλλέγοντας χρήσιμα δεδομένα για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους προτάσεων.

Η 2η φάση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου με τις τελικές παρουσιάσεις των ομάδων, μέσω των οποίων θα αναδειχθούν οι νικήτριες ομάδες που τελικά θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους.

Γνώρισε καλύτερα τις ομάδες της δεύτερης φάσης στο σύνδεσμο εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Κέντρο ACEin στο τηλέφωνο 210 8203827 ή στο e-mail acein@aueb.gr.

 

Πληροφορίες για την Cardlink

Η Cardlink ιδρύθηκε το 2004 και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών δικτύου στην Ελλάδα με περισσότερα από 250.000 τερματικά, 10.000 καταστήματα e-commerce και 400 εκατομμύρια συναλλαγές ανά έτος. Η Cardlink βοηθάει τις επιχειρήσεις στις καθημερινές συναλλαγές τους με ποιότητα, ασφάλεια και ταχύτητα.  Η ομάδα της Cardlink παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πεδίο των ηλεκτρονικών πληρωμών και υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογίες και υπηρεσίες που βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία των συναλλαγών στο φυσικό και ηλεκτρονικό εμπόριο. Από τον Ιανουάριο του 2015, η Cardlink είναι εταιρεία του Ομίλου Quest.

Επαφές τύπου

Cardlink AE    Quest Συμμετοχών ΑΕ E-mail: pr@cardlink.gr   E-mail: pr@quest.gr Τηλ. 211 1069607 Τηλ. 211 9991494 www.cardlink.gr www.quest.gr


Πληροφορίες για το
ACEin                                                                            

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου. Βασική στρατηγική του Κέντρου ACEin είναι η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ. Το Κέντρο ACEin προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μίας startup, υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες σε τομείς όπως λογιστικά, φορολογικά και νομικά ζητήματα κ.λπ., καθοδήγηση και δικτύωση.

 

The post Cardlink: To Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας «Emphasis» είναι σε εξέλιξη. appeared first on ACEin.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού The Digital Gate III

18 Ιούλιος 2019 - 12:33μμ

 

Οι παρουσιάσεις και η βράβευση των ομάδων που θα αναπτύξουν το δικό τους PoC στο αεροδρόμιο!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας “The Digital Gate ΙΙΙ”, που διοργανώνει για 3η φορά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ειδικότερα, την Τετάρτη 03.07, διεξήχθη η διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των προτάσεων που είχαν προκριθεί στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού και βραβεύθηκαν  οι ομάδες που κατάφεραν να διακριθούν. Στις τελικές παρουσιάσεις της δεύτερης φάσης συμμετείχαν 15 επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην ειδική 12μελή επιτροπή από στελέχη του αεροδρομίου της Αθήνας, των συμμετεχόντων funds, του startup οικοσυστήματος και της αγοράς. Οι ομάδες που ξεχώρισαν μέσα από τη διαδικασία αυτή και έλαβαν χρηματικό βραβείο στον τελικό της δεύτερης φάσης είναι:

 

ENORASYS

KINEMS

VitrinaBox

 

Επιπλέον, στις ομάδες CYRUS Hydrogen και Narratologies δόθηκαν οι έπαινοι “Scientific Research” και “Early Stage” αντίστοιχα.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, o Αλέξανδρος Ζιώμας, εν Ενεργεία Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, δήλωσε σχετικά:  “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και τις δημιουργικές  ιδέες τους. Για ακόμα μια χρονιά, ο διαγωνισμός μας στοχεύει να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στο χώρο του αεροδρομίου. Καλή επιτυχία στις ομάδες που διακρίθηκαν στην επόμενη φάση και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας»

 

Όλες οι ομάδες της 2ης φάσης  έλαβαν συμβουλευτική καθοδήγηση από τα στελέχη του ΔΑΑ κατά τη διαδικασία ορισμού του πιλοτικού τους στο αεροδρόμιο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό “The Digital Gate ΙΙΙ” θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) στο τηλέφωνο 2108203827 ή στο e-mail acein@aueb.gr.

 

 

The post Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού The Digital Gate III appeared first on ACEin.

Η Cardlink και το ACEin διοργανώνουν το πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας «Emphasis»

28 Μάιος 2019 - 11:12πμ

Το πρόγραμμα «Emphasis» είναι μία πρωτοβουλία της Cardlink, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ιδέες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και επιπλέον να τις υποστηρίξει ώστε να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν σε πραγματικό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντική υποστήριξη και καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη της Cardlink και του Κέντρου ACEin σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας τους. Επιπλέον, η Cardlink θα προσφέρει χρηματικά βραβεία στις νικήτριες  ομάδες και θα υποστηρίξει την πιλοτική υλοποίηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που θα διακριθεί.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε μία από τις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες στον κλάδο του Retail:

 • Business Analytics
 • Customer Experience
 • Payments/Added Value Services
 • Retail Modernization

Το «Emphasis» αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις, η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 6 ατόμων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο www.cardlink.gr/emphasis  μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2019.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Κέντρο ACEin στο τηλέφωνο 210 8203827 ή στο e-mail acein@aueb.gr.

 

Πληροφορίες για την Cardlink

Η Cardlink ιδρύθηκε το 2004 και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών δικτύου στην Ελλάδα με περισσότερα από 250.000 τερματικά, 8.500 καταστήματα e-commerce και 400 εκατομμύρια συναλλαγές ανά έτος. Η Cardlink βοηθάει τις επιχειρήσεις στις καθημερινές συναλλαγές τους με ποιότητα, ασφάλεια και ταχύτητα.  Η ομάδα της Cardlink παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πεδίο των ηλεκτρονικών πληρωμών και υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογίες και υπηρεσίες που βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία των συναλλαγών στο φυσικό και ηλεκτρονικό εμπόριο. Από τον Ιανουάριο του 2015, η Cardlink είναι εταιρεία του Ομίλου Quest.

Επαφές τύπου

Cardlink AE
E-mail: pr@cardlink.gr
Τηλ. 211 1069607
www.cardlink.gr                                                   

Quest Συμμετοχών ΑΕ 
E-mail: pr@quest.gr 
Τηλ. 211 9991494
www.quest.gr                                                                         

Πληροφορίες για το Κέντρο

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου. Βασική στρατηγική του Κέντρου ACEin είναι η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ. Το Κέντρο ACEin προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μίας startup, υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες σε τομείς όπως λογιστικά, φορολογικά και νομικά ζητήματα κ.λπ., καθοδήγηση και δικτύωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) ΟΠΑ
E-mail: acein@aueb.gr
Τηλ. 210 8203827
www.acein.aueb.gr

The post Η Cardlink και το ACEin διοργανώνουν το πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας «Emphasis» appeared first on ACEin.

«The Digital Gate III»

13 Μάιος 2019 - 1:12μμ

Ο διαγωνισμός ελληνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  επιστρέφει για 3η φορά!

Ο διαγωνισμός «ανοικτής καινοτομίας» The Digital Gate IΙΙ: The Airport Innovation Challenge του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ξεκινά για τρίτη φορά, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναζητώντας τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο χώρο του αεροδρομίου!

Δίνοντας και φέτος την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν ικανότητες σχεδίασης και ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, ο διαγωνισμός του αεροδρομίου της Αθήνας έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού. Για τρίτη φορά, οι άνθρωποι του αεροδρομίου και του ΟΠΑ περιμένουν με χαρά τις νέες ιδέες και προτάσεις, προκειμένου να κάνουν μαζί με τις φετινές ομάδες το «ταξίδι» του “The Digital Gate III” στο πραγματικό περιβάλλον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ο διαγωνισμός καλεί επιχειρηματικές ομάδες να υποβάλουν την επιχειρηματική πρότασή τους και να δημιουργήσουν το δικό τους Proof-of-Concept μέσα σε 3 μήνες. Η φετινή «πρόκληση» επικεντρώνεται στα παρακάτω πεδία:

 • Βελτίωση των διαδικασιών του αερολιμένα
 • Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών
 • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αερολιμένα (Retail Management)
 • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου και τη διαχείριση κρίσεων
 • Δημιουργία «πράσινου» αεροδρομίου και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
 • Δημιουργία «έξυπνου» αεροδρόμιου (smart airport), Big Data και καινοτομίες ψηφιακής τεχνολογίας

Οι ομάδες που θα προκριθούν στις επόμενες 2 φάσεις του διαγωνισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν σημαντικά οφέλη:

 • Υποστήριξη από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την πλήρη υλοποίηση του προϊόντος/υπηρεσίας και την αξιοποίησή τους σε πραγματικό περιβάλλον
 • Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ
 • Χρηματοδότηση ύψους 3.000€ στις τρεις καλύτερες ομάδες της 2ης φάσης προκειμένου να ξεκινήσουν την ιδέα τους
 • Χρηματικό βραβείο ύψους 10.000€ για την επιχειρηματική ομάδα με το καλύτερο proof-of-concept της 3ης φάσης

O διαγωνισμός “The Digital Gate IΙΙ: The Airport Innovation Challenge” δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου 2019 εδώ. Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση, στη διάθεση των ενδιαφερόμενων είναι το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) στο τηλέφωνο 2108203827 ή στο email  acein@aueb.gr.

The post «The Digital Gate III» appeared first on ACEin.

Ημερίδα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Οι Νέες Τεχνολογικές Τάσεις»

10 Μάιος 2019 - 11:30πμ

New world. New you!

Παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου να αλλάζει;

Βλέπεις τις νέες τεχνολογικές τάσεις να κυριαρχούν στη ζωή σου και αναρωτιέσαι πώς θα προσαρμοστείς σε αυτές;

Το Citycampus.gr σε καλεί να γνωρίσεις τη νέα τάξη πραγμάτων στο 1ο του Συνέδριο!

Μία ημερίδα αφιερωμένη σε φοιτητές και νέους αποφοίτους, με όρεξη και πάθος για τις νέες καινοτομίες που επιτάσσει ο σύγχρονος κόσμος!

 • Πώς επηρεάζουν οι νέες τεχνολογικές τάσεις τη ζωή μας;
 • Τι ρόλο παίζει η τεχνητή νοημοσύνη και ποια η σχέση της με την Cognitive Science;
 • Πώς θα προετοιμαστείς κατάλληλα για τις αλλαγές αυτές, ώστε να εξασφαλίσεις το μέλλον σου;

Διακεκριμένοι ομιλητές του χώρου της αγοράς θα μοιραστούν γνώσεις και συμβουλές για το πώς να ανταπεξέλθεις στις σύγχρονες απαιτήσεις. Φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών θα μεταφέρουν προσωπικές τους εμπειρίες, προσεγγίζοντας περαιτέρω όρους όπως  ρομποτική, νανοτεχνολογία, μηχανική. Το Συνέδριο θα εμπλουτίσουν mini workshops ποικίλου περιεχομένου.

Ακόμα, σε περιμένουν πολλές μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες θα μετατρέψουν αυτό το Συνέδριο σε ένα ταξίδι στο μέλλον.

Πότε;

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

Πού;

Alba Graduate Business School, The American College of Greece (Ξενίας 6-8, Αθήνα)

Ώρα διεξαγωγής: 10:00π.μ. – 20:30μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Βεβαίωση συμμετοχής


Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μείνετε συντονισμένοι εδώ:
Official site
Official Facebook Page
Event Page

Ο κόσμος αλλάζει. Εσύ;

 

The post Ημερίδα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Οι Νέες Τεχνολογικές Τάσεις» appeared first on ACEin.

Ιωάννινα Hackathon 2019

8 Μάιος 2019 - 1:10μμ

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων διοργανώνουν το Ιωάννινα Hackathon 2019. Το Ιωάννινα Hackathon 2019 είναι ένας διαγωνισμός για την ανάπτυξη και την δημιουργία εφαρμογών που θα απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κάτοικων και των επισκεπτών της, και θα ενισχύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Έχει σκοπό να εισάγει καινοτομία στις δομές του Δήμου και της πόλης, και να ενισχύσει το οικοσύστημα της νεανικής επιχειρηματικότητας. Το Ιωάννινα Hackathon 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 12 Μάιου 2019 στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Αίτηση συμμετοχής στο Ιωάννινα Hackathon 2019, μεμονωμένα ή σε ομάδες μέχρι 4 μέλη, μπορούν να υποβάλουν μαθητές, φοιτητές, ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), προγραμματιστές, επαγγελματίες, και όσοι ασχολούνται με τη τεχνολογία και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση νέων προϊόντων/υπηρεσιών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις/υπηρεσίες πάνω στις 4 θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αλλά μπορεί να είναι:
• μία νέα ιδέα
• μία ιδέα σε φάση ανάπτυξης
• ένα ανεπτυγμένο έργο χωρίς οριστικοποιημένη λύση
• μία μερικώς αναπτυγμένη τεχνική λύση με μια πρόταση για την τελική λύση

Οι ομάδες των τριών καλύτερων προτάσεων θα βραβευτούν με δώρα (laptops, tablets, κινητά κλπ.) σημαντικής αξίας: 2000 Ευρώ, 1000 Ευρώ και 500 Ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο του Ιωάννινα Hackathon 2019 θα διοργανωθούν παράλληλες δράσεις (GreenHouse Workshop) με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων να εμπλακούν στον επιχειρηματικό στίβο, και την καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης γενικότερα. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki (ACT) θα υλοποιήσουν εργαστήρια startup επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται πως θα δημιουργήσουν τη δική τους startup, πως θα προχωρήσουν από την ιδέα στην πράξη, πως θα αναπτύξουν κουλτούρα καινοτομίας στην επιχείρηση τους, πως θα κοστολογήσουν τις υπηρεσίες / προϊόντα τους, πως θα κάνουν το marketing, που θα βρουν πηγές χρηματοδότησης, συνεργάτες.

Δηλώστε συμμετοχή στο Ιωάννινα Hackathon 2019 μέσω του: https://ioanninahackathon.gr

Για συμμετοχή στο GreenHouse Workshop, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.venturegarden.gr/greenhouse

The post Ιωάννινα Hackathon 2019 appeared first on ACEin.

Entrepreneurship in Higher Education and Research Commercialization

3 Μάιος 2019 - 3:27μμ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Επιχειρηματική Αξιοποίηση της Έρευνας» (Entrepreneurship in Higher Education and Research Commercialization) που πραγματοποίησε το Uni.Fund σε συνεργασία με το HEInnovate, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. Η ημερίδα φιλοξενήθηκε από την Eurobank στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε μια επίκαιρη εικόνα για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας. Επίσης, παρουσιάστηκαν περιπτώσεις επιτυχημένων πρακτικών που εφαρμόζονται από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας στην ίδια κατεύθυνση και παραδείγματα εταιρειών που συνδέονται με τον πανεπιστημιακό και ερευνητικό χώρο και πρόσφατα χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του Equifund. Παράλληλα, αναδείχτηκε η δράση των funds του Innovation Window του Equifund στην αλληλεπίδρασή τους με ερευνητικές ομάδες κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο ACEin, όπου εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας HEInnovate, πραγματοποίησαν ειδικό workshop για τη χρήση του εργαλείου με συμμετέχοντες εκπροσώπους Πανεπιστημίων.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες παρακάτω:        

Agenda

Morning Session (09.30-12.30)

09.30-09.40   Welcome and Introductions, Objectives for the Day

                Katerina Pramatari, Partner Uni.Fund, Assoc. Prof. Athens University of Economics & Business
               Paul Simmonds, Managing Partner at Technopolis, HEInnovate 

09.40-10.00    Research, Innovation and the Knowledge Economy

                Costas Fotakis, Alternate Minister for Research & Innovation

10.00-10.45   HEInnovate over the Years 

                Peter Baur, Senior Expert, European Commission, DG EA (English presentation)

The Entrepreneurial University, the Role of Entrepreneurial Leaders and Educators

               Paul Hannon, Director of the Institute for Entrepreneurial Leadership, Swansea University, UK (English presentation)

11.00-11.20   Innovation & Entrepreneurship in the Greek Universities: Best Practice Exchange

               Nikos Varsakelis
Vice-Rector of Economic Affairs & Responsible for Technology Transfer, Aristotle University of Thessaloniki
               Angeliki Karagiannaki, Director ACEin, Athens University of Economics & Business (English presentation)

11.20-11.40   Funding in the University and Research Space: Indicative Cases

              Kosmas Ellinas, Nanoplasmas (English Presentation)
              Theodora Karamanidou, PLiN Nanotechnology (English Presentation)
              Daphne Tsevreni, ClioMuse (English Presentation)

 11.40-12.00   Initiatives Fostering Research Commercialization and Links with the Private Sector

             George Nounesis, Director & Chairman of the BoD, NCSR «Demokritos» (English Presentation)
             Spyros Arsenis, NBG Business Seeds Manager, National Bank of Greece (English Presentation)
             Roula Bachtalia, EGG Program Manager, Eurobank (English Presentation)

12.00-12.30    Panel Discussion: Research Commercialization – Experience from the Interaction with Research Teams of Greek Universities and Research Centers

            Aristos Doxiadis
, BigPi
           Yorgos Mousmoulas, Metavallon
           Stelios Eliakis, Uni.Fund
           Konstantinos Mavros, Velocity Partners
           Panel facilitator: Aimilios Chalamandaris, Innoetics

Afternoon Session (14.00-17.30)

14.00-14.15   Overview of the Findings from Greek Research Cases regarding IP Position

          Shulamit Hirsch, VP Intellectual Property, Ramot, Tel-Aviv University (English presentation)

14:15-14:30    Technopolis – Introduction to the Afternoon Session and Overview of the Self-Assessment Completion Results

         Paul Simmonds, Paul Hannon, Martin Wain, HEInnovate (English presentation)

14.30-15.45    Group Work around Selected Areas of HEInnovate – Identification of Strengths and Weaknesses

16.00-17.15    Group Work around Selected Areas of HEInnovate – Action Planning

17.15-17.30    Close of the Day – The Way Forward and Conclusions

 

 

 

The post Entrepreneurship in Higher Education and Research Commercialization appeared first on ACEin.