Testimonials Φοιτητών

Ελένη Καρακινάρη
Απόφοιτη Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ - ΑΠΘ
Φοιτήτρια του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2018-2019

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως κρίσης αξιών και απαξίωσης της εκπαίδευσης το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού θα χαρακτηριζόταν ως πανάκεια. Συνδυάζει άριστες γνώσεις γύρω από κάθε πτυχή του ανθρωπίνου δυναμικού, ενδιαφέροντα μαθήματα και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στον κλάδο μέσω της προγράμματος πρακτικής άσκησης που διαθέτει. Η απαιτητικότητα που διακατέχει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό σχετίζεται με την άρτια εκπαίδευση του φοιτητή και την ετοιμότητα του να προβάλλει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό του καθώς έρχεται αντιμέτωπος με την  αγορά εργασίας. Σημαντικό είναι πως το μεταπτυχιακό μας, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει κάποιο μεταπτυχιακό του εξωτερικού, εκτός από τις παραδοσιακές πρακτικές της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού (recruiting, payroll, training, mentoring, coaching, counselling) οι οποίες διδάσκονται μέσα από πολύ ενδιαφέροντα, διαδραστικά μαθήματα, περιλαμβάνει εκπαίδευση στα πλαίσια της στρατηγικής και προετοιμάζει τους συμμετέχοντες να είναι ικανοί να συμμετέχουν και να υποστηρίζουν το εκάστοτε business plan του οργανισμού, το σκοπό και την ανάπτυξη του. Θα λέγαμε πως είναι το καταλληλότερο μεταπτυχιακό για όσους ενδιαφέρονται πέρα από την τεχνική εκπαίδευση σε πρακτικές HR, για την προσωπική ανάπτυξη τους, την ανίχνευση και βελτίωση προσωπικών ικανοτήτων έτσι ώστε να μπορούν να χαρακτηριστούν αργότερα ως ταλέντα. Κίνητρο στη συμμετοχή του μεταπτυχιακού υπήρξε για πολλούς όπως και για μένα το κύρος καθώς και οι διακρίσεις που διαθέτει σε συνδυασμό πάντα με το θετικό και φιλικό κλίμα των καθηγητών και του διευθυντή που είναι δίπλα σου κατά τη διάρκεια των σπουδών καθώς βέβαια και στην αρχή της επαγγελματικής σου πορείας.

Ακαδ. Έτος 2018-2019

Αικατερίνη Λάζαρη
Απόφοιτη Τμήματος Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
Φοιτήτρια του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2018-2019

Το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού,  σου ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο του HR και σε εφοδιάζει με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πορευτείς σε αυτόν. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ οργανωμένο, με καταξιωμένους καθηγητές που βρίσκονται κοντά στους φοιτητές  και χρήσιμα μαθήματα που σε προετοιμάζουν για την εργασιακή πραγματικότητα. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που διοργανώνει σε φέρνουν σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων και διευρύνουν τους ορίζοντές σου. Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω κάνει και σίγουρα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει μεγάλη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και οι περισσότεροι φοιτητές του βρίσκουν δουλειά πριν ακόμα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα βρήκα εργασία στο χώρο του  HR και βλέπω στην πράξη όλα όσα είχα διδαχθεί όλους αυτούς τους μήνες. Είμαι πολύ τυχερή που το παρακολούθησα και αισθάνομαι ότι οι γνώσεις που έχω αποκομίσει θα μου φανούν ωφέλιμες καθ’  όλη τη διάρκεια της καριέρας μου.

Ακαδ. Έτος 2018-2019

Σοφία-Ραφαέλα Μαυριδάκη
Απόφοιτη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Κρήτης
Φοιτήτρια του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2018-2019

Η απόφαση πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών έγκειται στην επιθυμία απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων , με στόχο αφενός την είσοδο στην αγορά εργασίας , αφετέρου τη διεύρυνση οριζόντων. Αυτά αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη  και στην προσωπική μου επιλογή για το μεταπτυχιακό επάνω στην διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι έμπειροι καθηγητές, η συνέπεια, η οργάνωση και η επικοινωνία ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, είναι μερικοί λόγοι που καθιστούν το εν λόγω μεταπτυχιακό στις πρώτες θέσεις προτιμήσεων πολλών φοιτητών. Η συμμετοχή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου γνωριμιών με υψηλά καταρτισμένους ανθρώπους, μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων και συνεδρίων ποικίλου περιεχομένου, αλλά και μέσα από επισκέψεις  σε μεγάλες επιχειρήσεις της Ελληνικής αγοράς. Οι σχέσεις με τους καθηγητές και την γραμματεία είναι προσωπικές και άμεσες, καθώς είναι πάντα υποστηρικτικοί και πρόθυμοι να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές που χρειάζεται ο εκάστοτε φοιτητής .Επιπροσθέτως, η μεταλαμπάδευση εξειδικευμένων γνώσεων και η συνεχής ενημέρωση για τις νέες ανάγκες που προκύπτουν στις θέσεις εργασίας  κάνουν τους ανθρώπους αυτούς συνοδοιπόρους στο ακαδημαϊκό αυτό «ταξίδι». Η γνώση είναι επένδυση … Μία φράση απόλυτα συνυφασμένη με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανθρώπινου δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακαδ. Έτος 2018-2019