Το ΟΠΑ καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες

Αγαπητά νέα μέλη της οικογένειας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο νέο σας «σπίτι», το οποίο είναι πανέτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας προσφέρει πολλές ωραίες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες πανεπιστημιακής ζωής.

Εδώ θα έχετε την τύχη να διαβείτε τους δρόμους της γνώσης που θα σας οδηγήσουν στα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα μονοπάτια της επαγγελματικής σας ζωής. Για τη σταδιοδρομία που θα αναδείξει το ταλέντο και τη γνώση σας, για την καριέρα που ονειρεύεστε.

Εδώ θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε μοναδικούς ανθρώπους, εκπληκτικούς επιστήμονες, αλλά και να κάνετε φιλίες που θα σας ακολουθούν για όλη σας τη ζωή. Για τους ισχυρούς δεσμούς που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Εδώ στο ΟΠΑ, θα γνωρίσετε τις απαράμιλλες αξίες της Αριστείας στην Εκπαίδευση και την Έρευνα, της Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς στην Κοινωνία και την Οικονομία. Οι αξίες αυτές θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά σας, προσθέτοντας τα ουσιαστικά στοιχεία που θα καθορίσουν - σε μεγάλο βαθμό - το μέλλον σας και θα σας βοηθήσουν να συμβάλλετε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αναγνωρίζουμε τον μεγάλο άθλο που καταφέρατε και γνωρίζουμε τον αγώνα που δώσατε για να φτάσετε εδώ. Σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς σας. Οι γονείς σας μόνο υπερηφάνεια μπορούν να αισθάνονται ταυτόχρονα με το μοναδικό συναίσθημα της ανταμοιβής των κόπων για τα παιδιά τους.

Φοιτήτριες, φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: το ωραίο ταξίδι ξεκινάει τώρα!

Η ζωή στο ΟΠΑ αρχίζει όμορφα, οι δραστηριότητες για εσάς είναι πολλές, οι εμπειρίες που θα ζήσετε θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σας. Σας προκαλούμε να έχετε υψηλές προσδοκίες, αλλά και να αγωνιστείτε-προσωπικά και ομαδικά-για τα πιο υψηλά επιτεύγματα της γνώσης, της έρευνας και των αξιών μας.

Δημιουργήσαμε μια εβδομάδα υποδοχής (10-14 Οκτωβρίου) προκειμένου να γνωρίσετε τις αξίες, τις επιτυχίες, τα επιτεύγματα του ΟΠΑ μέσα από έναν κύκλο εκδηλώσεων ενημερωτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών, προκειμένου να γνωρίσετε την κουλτούρα του ΟΠΑ. Η κορύφωση των δραστηριοτήτων της εβδομάδας υποδοχής είναι η συναυλία της 14ης Οκτωβρίου, όπου η κοινότητα του ΟΠΑ θα βρίσκεται όλη μαζί για έναν κοινωνικό σκοπό.

Μαζί, συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι ολόθερμα μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης

 

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλούν εσάς και τους γονείς σας στην Εβομάδα Υποδοχών των Α' ετών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.
 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων (κατεβάστε το σε pdf):
 

   

 

 

Γνωρίστε το ΟΠΑ μέσα από το Virtual Walkthrough

 

 

Εδώ θα βρείτε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για τη φοίτησή σας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

 

Δείτε ένα σύντομο video για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Τα πρώτα βήματα στο ΟΠΑ:

 

Βήμα 1ο: Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων/χουσών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2022 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα

από Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Παρασκευή 9  Σεπτεμβρίου 2022 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2021  https://eregister.it.minedu.gov.gr/                        

 

Για το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατήστε εδώ

 

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, αφού πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή, πρέπει, οι ίδιοι ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, να καταθέσουν στις Γραμματείες αυτοπροσώπως ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής τα ακόλουθα δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους:

 

α) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά τους στοιχεία.

β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Τίτλου απόλυσης: απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε.

γ) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης που έχει εκδοθεί είτε α) από αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, όπως αυτές συστήνονται  κάθε χρόνο, με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, είτε β) από την Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας.

δ) Τρεις (3) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας

 

Η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, πραγματοποιείται μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 1  έως και 9 Σεπτεμβρίου 2022. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (1 έως 9/9/2022) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  σχετική βεβαίωση, ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρων Νομών.

 

Βήμα 2ο: Αποστολή δικαιολογητικών ταυτοπροσωπίας

Η αποστολή των δικαιολογητικών για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των στοιχείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημερομηνίας που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

Βήμα 3ο: Ενεργοποίηση Ιδρυματικού Λογαριασμού και Παραλαβή Κωδικών

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοπροσωπίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΑ, οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον ιδρυματικό τους λογαριασμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://uregister.aueb.gr, για να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος (Ηλεκτρονική Γραμματεία, e-class, email, vpn, WiFi) και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, Okeanos).

Κατά την ενεργοποίηση του Λογαριασμού σας, μην ξεχάσετε να σημειώσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Για αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμών για τις ηλεκτρονικές  υπηρεσίες πατήστε εδώ.

 

Βήμα 4ο: Παραλαβή πιστοποιητικών σπουδών

Πιστοποιητικά Σπουδών

H εφαρμογή Ηλεκτρονική Γραμματεία είναι το πληροφοριακό σύστημα μέσα από το οποίο οι φοιτήτριες και οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από τη Γραμματεία του Τμήματος μέσω web. Από την ηλεκτρονική γραμματεία μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα στη Γραμματεία του Τμήματός τους, για την έκδοση Πιστοποιητικών (έκδοση βεβαίωσης σπουδών, έκδοση αναλυτικής βαθμολογίας, πιστοποιητικά για ασφαλιστικούς φορείς, εφορία, εργοδότες γονέων, στρατολογία, κλπ)

Οι φοιτητές και φοιτήτριες χρησιμοποιούν την Ηλεκτρονική Γραμματεία. Για το εγχειρίδιο χρήσης πατήστε εδώ.

 

Βεβαίωση Σπουδών για αναβολή στράτευσης

Η αίτηση για τη Βεβαίωση Σπουδών για Στρατολογική χρήση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Γραμματείας ή με αίτηση μέσω ΚΕΠ.

 

Βήμα 5ο: Απόκτηση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (ΠΑΣΟ)

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (ΠΑΣΟ) χορηγείται με την έναρξη των σπουδών και είναι προσωπικό έγγραφο. Δεν αντικαθιστά την πολιτική ταυτότητα. Πιστοποίει τη φοιτητική ιδιότητα και διευκολύνει την πρόσβαση του/της κατόχου σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, σε εκπτώσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και σε σειρά άλλων παροχών/προσφορών προς φοιτητές και φοιτήτριες.

Εκδίδεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η αίτηση υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με χρήση των κωδικών πρόσβασης που έχουν δοθεί για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (Uregister).

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων και όχι η προσωρινή διεύθυνση στην οποία διαμένει ο φοιτητής κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

 

ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Εάν η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων σας είναι εκτός Ελλάδος θα πρέπει να συμπληρώσετε την προσωρινή διεύθυνση στην οποία διαμένετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

 

Οδηγίες Υποβολής Αίτησης ΠΑΣΟ

 


 

Ενημέρωση για e-Υπηρεσίες

Σημαντικός αριθμός διαδικασιών που συνδέονται τόσο με τη φοίτηση όσο και με τη φοιτητική μέριμνα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα από εφαρμογές του Πανεπιστημίου ή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλες οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες με τους ίδιους κωδικούς (username & password). Για λόγους ασφάλειας οι κωδικοί πρόσβασης είναι μυστικοί και αυστηρά προσωπικοί για κάθε φοιτητή και φοιτήτρια.

Η παραλαβή των κωδικών από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες γίνεται μέσω του https://uregister.aueb.gr (Βήμα 3)

 

-  Λογαριασμός e-mail

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες λογαριασμό e-mail, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν ως προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση. Μέσω της διεύθυνσης αυτής, επικοινωνούν οι Γραμματείες των Τμημάτων και άλλες Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Η διαχείριση της αλληλογραφίας μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της Υπηρεσίας Webmail θα βρείτε στη διεύθυνση https://www.aueb.gr/el/content/webmail-manual               

 

-  Ηλεκτρονική Γραμματεία (Φοιτητολόγιο)

H εφαρμογή Ηλεκτρονική Γραμματεία είναι το πληροφοριακό σύστημα μέσα από το οποίο οι φοιτήτριες και οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από τη Γραμματεία του Τμήματος μέσω web. Από την ηλεκτρονική γραμματεία μπορούν να:

 • πραγματοποιούν την εγγραφή τους κάθε εξάμηνο στο Τμήμα
 • δηλώνουν τα μαθήματα κάθε εξάμηνο
 • ελέγχουν τη βαθμολογία στα μαθήματά τους
 • υποβάλλουν αιτήματα στη Γραμματεία για την έκδοση Πιστοποιητικών (έκδοση βεβαίωσης σπουδών, έκδοση αναλυτικής βαθμολογίας, πιστοποιητικά για ασφαλιστικούς φορείς, εφορία, εργοδότες γονέων, στρατολογία, κλπ)

Οι φοιτητές και φοιτήτριες χρησιμοποιούν την Ηλεκτρονική Γραμματεία. Για το εγχειρίδιο χρήσης πατήστε εδώ.

 

-  Ασύρματο δίκτυο στο Πανεπιστήμιο

Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους, οι φοιτητές/τριες έχουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο σε όλους του χώρους του Οικονομικού Πανεπστημίου Αθηνών.

-  Οδηγίες για WiFi

 

-  Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης - ECLASS

Η πλατφόρμα Open eClass είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και αποτελεί την πρόταση του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet) για την υποστήριξη Υπηρεσιών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Κατά την πρώτη είσοδό σας στο eclass θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο https://eclass.aueb.gr/

και να κάνετε εγγραφή ως εξής:

Από το μενού αριστερά, Βασικές Επιλογές --> Εγγραφή --> Εκπαιδευόμενου --> Επιλέγετε οποιονδήποτε από τους δύο τρόπους πιστοποίησης (Πιστοποίηση μέσω LDAP ή Single Sign On) και δίνετε τα username/password  που έχετε ενεργοποιήσει μέσω του https://uregister.aueb.gr/

Χρήσιμους οδηγούς χρήσης για το eClass θα βρείτε στη διεύθυνση https://eclass.aueb.gr/info/manual.php

 

-  Βιβλιοθήκη Ηλεκτρονικοί Κατάλογοι

Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους, οι φοιτητές/τριες έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και αναζήτησης, σε βιβλιογραφικές βάσεις καθώς και ψηφιακές συλλογές ανοικτής πρόσβασης που παρέχει η Βιβλιοθήκη του ΟΠΑ

 

-  Ακαδημαϊκή ταυτότητα (ΠΑΣΟ)

Η αίτηση για την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο) υποβάλλεται στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας.

 

-  Εύδοξος

Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους, οι φοιτητές/τριες έχουν πρόσβαση στο σύστημα Εύδοξος, το οποίο αφορά στην αυτοματοποίηση της επιλογής και διανομής των συγγραμμάτων των μαθημάτων για όλα τα ΑΕΙ.

Μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Λοιπών Βοηθημάτων (Εύδοξος), οι φοιτητές/τριες μπορούν να επιλέγουν το σύγγραμμα που επιθυμούν σε κάθε μάθημα και να ενημερώνονται για τον τόπο και χρόνο παραλαβής του.

 


 

Ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων και συγγραμμάτων

Κατά την έναρξη κάθε εξαμήνου, και κατά τις προθεσμίες που ορίζονται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων (https://e-grammateia.aueb.gr/) και συγγραμμάτων (www.eudoxus.gr).

Η εκτύπωση της ηλεκτρονικής σας δήλωσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι υποχρεωτική, διαφορετικά δεν θα έχετε κανένα αποδεικτικό υποβολής της δήλωσής σας.

Η δήλωση συγγραμμάτων ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης μαθημάτων.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσετε κάποιο μάθημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και παραλάβετε σύγγραμμα για αυτό το μάθημα, θα κληθείτε να το πληρώσετε ή να το επιστρέψετε.

Από το δεύτερο έτος και μετά θα πρέπει να δηλώνετε και τα μαθήματα προηγουμένων εξαμήνων που δεν έχετε περάσει.

 


 

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 τα μαθήματα ξεκινούν στις 3.10.2022.

 


 

Σίτιση, στέγαση, γυμναστική, ξένες γλώσσες, πολιτιστικές δραστηριότητες, υποτροφίες, οικονομικές ενισχύσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στη Φοιτητική Λέσχη του ΟΠΑ στη σελίδα https://lesxi.aueb.gr/

 


Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης για τους φοιτητές του ΟΠΑ - Εθελοντισμός

Το ΟΠΑ σχεδιάζει  μια σειρά ενεργειών που απευθύνονται στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του, στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά και στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Σημαντικό ρόλο στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης έχει ο Εθελοντισμός.  Δηλώστε συμμετοχή στην Ομάδα AUEB Gen Z για να ενημερωθείτε και να συμμετέχετε σε σύγχρονα project του ΟΠΑ όπως Social Media, δημιουργία App για φοιτητές, ενέργειες κοινωνικής ευθύνης κ.α. στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: lizeta@aueb.gr , 210-8203218

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς στη σελίδα: https://www.aueb.gr/el/content/opa-gia-toys-foitites-toy#2

 


 

Βιβλιοθήκη

Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.aueb.gr/library για άμεση πληροφόρηση σχετικά με τη λειτουργία, το ωράριο, τις συλλογές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες  και υποβάλλετε απευθείας τα ερωτήματά σας  στην υπηρεσία "Ρωτήστε μας".
Επισκεφθείτε τους χώρους της Βιβλιοθήκης - Αναγνωστήριο, Τμήμα Βιβλίων, Τμήμα Περιοδικών, Κέντρα Τεκμηρίωσης - και απευθυνθείτε στο εξειδικευμένο προσωπικό για να γίνετε μέλος της και να ζητήσετε βοήθεια.


 

Επικοινωνία με Γραμματείες Τμημάτων

 


 

Social Media

Ακολουθείστε τις επίσημες σελίδες του ΟΠΑ και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα Νέα και τις Δράσεις του Πανεπιστημίου.

            

 


 

Πρόσβαση στο ΟΠΑ

 

Το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου βρίσκεται στην οδό Πατησίων 76. Οι τέσσερις κύριες είσοδοι στο κεντρικό κτήριο "Μαράσλειο Μέγαρο" είναι από τις οδούς Πατησίων, Δεριγνύ, Αντωνιάδου και Μαυρομματαίων.

Επιπλέον κτήρια που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Πανεπιστημίου:      

 • Πατησίων 80
 • Πατησίων 95
 • Δεριγνύ 12
 • Κοδριγκτώνος 12
 • Ελπίδος 13
 • Κεφαλληνίας 46
 • Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών Ευελπίδων 29Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33     

  

Εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, εργαστηρίων και σεμιναρίων, το Κέντρο Η/Υ, την υπερσύγχρονη Aίθουσα Εικονικής Διδασκαλίας και το Ηλεκτρονικό Κέντρο   Τηλεκπαίδευσης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει την Αίθουσα Τελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος". Εντός του κεντρικού κτηρίου λειτουργεί, ακόμη, εστιατόριο της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου.   

 

Λόγω της θέσεώς του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξυπηρετείται άριστα από τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Ο πιο κοντινός σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου είναι αυτός της Βικτώριας. Επίσης, πολύ κοντά βρίσκονται μεγάλα πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ακολουθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ από τις οδούς Πατησίων και Μαυρομματαίων

Οδός Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) - Στάση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Λεωφορεία

022: Ν.ΚΥΨΕΛΗ - ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ
054: ΠΕΡΙΣΣΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
224: ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
500: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ
608: ΓΑΛΑΤΣΙ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ
622: ΓΟΥΔΗ - ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ
 A8: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Ν.ΙΩΝΙΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ

Τρόλεϊ

 2: ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
 3: Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – Ν. ΨΥΧΙΚΟ
 4: ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ - ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ
 5: ΛΑΜΠΡΙΝΗ - ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ
11: Α.ΠΑΤΗΣΙΑ - Ν.ΠΑΓΚΡΑΤΙ - Ν.ΕΛΒΕΤΙΑ
14: ΛΑΜΠΡΙΝΗ – ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Οδός Μαυροματαίων - Στάση Πανελλήνιος

Λεωφορεία

022: Ν.ΚΥΨΕΛΗ - ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ
224: ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τρόλεϊ

2: ΠΛ.ΚΥΨΕΛΗΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
4: ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ - ΠΛ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Last updated: 3 October 2022